kungen, scones och lite pälsmössa
Lovade ju lite bilder från mässan.


Några till från springet på stan.
Den fina åskgråblå färgen måste nog in i huset någonstans.Nästa fritidspyssel?

åsså lite tjenare kungen
Lite fika från Vetekatten, lite tågresa och väldigt lite köpa...där har ni vår helg.

Nu är det en annan...helg alltså.
En lång lördag började med handling i Borås, peakade med ett årsmöte, tilltog i ett sy-kudde-projekt och dalar nu långsamt ner i en bloggning. Landar strax i sängen.

Söndagen ska startas med firande av en 15 åring, fortsättas med frukost/brunchbjudning alltså bakning av scones sedan hoppas jag att det blir lite soffa efter det.

Tjohej!15 år!

Dags att sjunga upp.

God natt!


en hjerte-go helg

Då kan man kryssa i en checkruta på önskelistan över det här året. Ett besök på Formex ....-X!

Det blev en riktigt härlig helg med mycket inspiration.  Sjukt mycket prylar presenterades på mässan och jag var ganska nöjd med att slippa vara inköpare. Vilken utmaning det skulle vara att plocka ihop ett sjysst koncept av olika leverantörer och samtidigt göra en personlig butik med en "unik" och personlig stil. Det är inte konstigt att det finns många butiker som liknar varann. Utbudet av det vita-lantliga-shabby-chiciga var alldeles enormt överdrivet, undrar när eländet ska ta slut?!

Vi hann alldeles i tid till Ernsts föreläsning som blev en bra start på helgen.  "Inredning ska vara lite som kärvt på tänderna, som raggsockor i munnen ni vet". Inte sådär självklart överdrivet blankt och harmoniskt det måste väcka känslor och tankar. Inredning är ingenting utan varma människor då faller det platt till marken och betyder ingenting. Tänk er en stökig hall -om dina gäster möts av en varm kram som håller fast lite för länge kommer de inte alls märka hur stökigt det är. 

Han är fin han.

För någon vecka sedan bläddrade jag i en gammal Residence och fastnade  för ett tips om en restaurang ute på Skeppsholmen. Vi bokade ett besök där men blev några dagar senare väldigt skeptiska till menyn. Hmmm...avboka eller inte? Chansa? Äh vi kör!

Vilken hit!!


Promenaden ut på nästan ödsliga Skeppsholmen var mörk och mysig på gångstigen utmed vattnet.  Maten, miljön och sällskapet var i typ världsklass. Lite varstanns hoppade små saker från Oddbirds fram vilket fick att känna oss lite "hemma". Kul!-påpekade vi för personalen som i sin tur berättade att det fanns en koppling. Det hade vi missat.


Bild lånad från Oddbirds

Sofia Gustavsson och Malin Söderström tjejerna bakom Hjerta.

Efter att ha klämt och fotat fina grejor på fredagen blev det ett stadsrejs i Rohde´n tempo på lördagen. Besök på room och Garbo var inbokat resten fick dyka upp av sig självt. Vi fick ihop en skön mix av input.


Bild lånad av trendenser.se

Mycket roligt att nästan allt vi sållat ut som det finaste på mässan fanns representerat här.

Garbo interiör.....dröm drömFin entré!

Resten av bilderna finns i min mobil-de kommer!

Andra små axplock från min kamera kommer även de i nästa inlägg./A


"Jag hatar party!"

...skrev jag för ett tag sedan. Jag ber om att få ändra min åsikt.
Efter att ha sett dessa bilder så tog det inte många sekunder innan jag fixade ett homeparty.
Har ni sett något finare på länge?!

Kläderna är från POMP de LUX och har storlekar upp till 152.
Bilderna är från höstkollektionen man kan ju bara hoppas att vårens/sommarens kommer vara lika fina.

4 e mars äre PARTY!
..enligt rykten på nätet är det Lindexpriser som gäller...vet ej ännu.
 
 självstudier i ugglekunskap

Jag går en kurs.
En ständigt pågående.
Olika ämnen har avhandlats genom åren.
Rätt som det är så värker ett ämne liksom fram av sig självt och så håller jag på att fundera, vända och vrida på det tills jag får ett svar eller åtminstone en känsla av att ha fått kläm på hur det fungerar.

Hittills har ämnen som skvaller, svartsjuka, pengar, kärlek, löften och några till avhandlats.

Vad kallas det? Livets ABF?  Självstudier i Annika-kunskap? Hinner jag uppnå fil-kand-pol-mag eller vad det nu kan heta innan ugglan tappar greppet om pinnen?

Just nu tror jag ämnet är förtal.
När ett "ämne" dyker upp känner jag att jag blir illa berörd och så är det som om någon/något gör mig uppmärksam på just det här. Det kan i pågå flera veckors tid och varje gång jag hör-är med om något som berör pågående tematanke så är det som om en Baltazar-lampa (ni vet den lille tjeckiske uppfinnargubben från barnprogrammet) börjar blinka och snurra.

Det är inte bara när andra säger något som lampan lyser, jag själv har också en del åsikter som får igång blinket.

Hur lätt är det inte att tycka och värdera människor utifrån ens egna perspektiv, att säga att någon agerat handlat fel, är knas eller göra sig lustig på andras bekostnad.

Skitenkelt.
Ofta handlar det väl kanske om att man själv vill synas eller få upprättelse.

Tänk om det fanns en kurs i studieförbundet vuxenskolan i klok-kunskap eller vishet då hade vi kanske fortare blivit bättre människor.
Det är synd att man måste göra så många erfarnheter innan man formas till en någorlunda vettig människa.

Ni har ju förstått att jag får mycket inspiration av vackra saker och fantastiska miljöer men kloka människor med stor insikt, vida ramar och mycket kärlek det är beundransvärt och både inspirerande och fascinerande.


Var rädd om människorna!
Även dem du inte känner.
Min läxa.

MVH
Studiegruppen Ugglorna. 
Ordf.

  
sekr.

suppl.
åsså jag.


News

Idag träder vardagen in igen. Här betyder det att R drar iväg 05.20 till Göteborg, J & A hoppar ur bingen 06.00 och till sist så är det minsten och mammans tur att gå upp.
När väl alla är iväg så har jag tid att städa, handla, röja, promenera och blogga (!) innan det är dags för mig att dra iväg till jobbet.

Januari är en skön månad. Den är fräsch och oförstörd lite som nyfödda barn, rent och cleant.
Till jul gillar jag hemslöjdat, ulligt och gulligt men när januari träder in så är jag trött på gulleriet. Fräscht och nytt vill jag ha.
Körsbärskvistar står redan i vasen och idag åker det nog in ett gäng vårlökar.
Uppdaterar länkarna och delar med mig av några bloggar/sidor som jag brukar besöka.

Varsågoda!
(kolla länklistan)
Bilderna nedan är ett axplock från dessa sidor)


Fina sängen från Milk deco, jag måste nog ta ett snack med snickarn i familjen. Det vore jättefint med en sådan här i vuxenvariant.Fräschet till folket!
Januari är skön.


Pia!

Hittade "Pia & Henke" de är från ISAK.Störtsköna!! :)lista

Ängel Återbruk
Då är det här, det nya året.
So far so good.

Har jag någon lista? Finnes förväntningar?


Nej, lista på nya löften finns inte. Förväntningarna är ju alltid höga men just nu är jag bara glad åt att mina barn är fina och sams, att vi har goa vänner som vi delade vårt nyårsfirande med, att jag har ett jobb att gå till och att det är de små sakerna som gör mig nöjd.

Jag passar mig för löften, bättre att ge få och hålla dem än att se människor man tycker om bli besvikna över något man inte höll.

Visst hade jag önskat att det fanns en lista med spännande resor bokade och klara, att min personlige tränare stod bakom hörnet och väntade, att världen skulle bli en fin plats för alla människor och mycket mer.
Jag måste nog fundera allvarligt på min lista.

Några saker finns med men de måste inte infinna sig i år.

* vandra pilgrimsleden till Santiago de compostela.
* inspireras av Formexmässan.
* bo några nätter i den italienska byn san stefano di sessanio.
* åka på tjejskidresa.
* lära mig franska och åka runt på franska landsbygden.
* göra en längre (i tid) resa med familjen.
...åsså vill jag så hemskt gärna hoppas att jag kan göra någon glad ibland.

Inga konstigheter egentligen bara 13 rätt på lotto som fattas.

Ska bli kul att gå tillbaka och se vad som kan checkas av vid årets slut.Då hoppar vi ut och tar vara på de dagarna som ligger framför oss och hoppas och ber att det ska bli goa dagar med mycket kärlek och att utmaningarna inte tar kol på oss och att vi inte glömmer vara tacksamma för det allra minsta som ibland kan va det allra största.

Let the angels be around you to protect you and give you some peace folks/ ALäste en go grej häromdan..." om du inte kan sova, sluta räkna fåren, prata med herden istället"!
...Riktigt bra tips det där! :)RSS 2.0