vanilj & ruccola

Väntar på ett riktigt sjysst blogginlägg så fort det kommer så lovar jag att dela med mig.
Så länge kan ni väl beställa lite fina vaniljstänger från Kaizervanilla eller besöka Borås nya lifestylebutik Greta o Anna.
eller laga lite god och enkel mat.
Lägg laxfilee´r på en bädd av ruccola.
Flingsalta, peppra och riv ett tjockt lager med parmesan ovanpå.
Häll på rikligt med grädde.
Hysch in i ugnen.
Ät.
Förundras över hur gott och enkelt det var.
Funkar lika bra med lite brynt kyckling.
Fortsatt trevlig helg vänner /A

agent för Bangladesh ko

Hittade en fantastisk fin pläd från Bangladesh vilket fick mig att googla på Bangladesh + inredning.
Det första som kom upp var en förteckning på företag som erbjöd sina tjänster...

skrattade så jag grät...det har inte hänt sedan ..i lördags då jag skrattade åt en väldigt mörk häst....  • Vi är tillverkare, exportör, importör, köpa och inspektion av agent för Bangladesh ko, get, får, buffel skorpa / klar wet blue spaltläder. Och vi handlar mannens skor, kvinnans skor, sandle skyddsskor som läder, jute skor & sandle. Våra huvudsakliga produkter är full krom, full av grönsaker, garvade nappa, foder, kalv läder, färgad skorpa / färdigt, grabben läder, skor övre läder, väska läder, möbler läder etc.
  • TEL.: 880-02-9124 907 Fax.: 880-02-9124 907lite härligt rörigt

Har ni också kännt att ni ibland har behov av vissa miljöer?
Rent, avskalat och cleant kan vara vilsamt när man inte behöver så mycket intryck  men sen när hjärnan vilat upp sig igen är det gott med nya intryck då är det kul med sådana här spännande miljöer. (bilderna)

Anthropologie är ett kul ställe att hoppa in på...på nätet då alltså. Visst hade det varit kul att besöka både London och NY men med internet kan man ta sig far far away men ändå få sova i sin egen säng.
En powervacation på 10 min.

Det går väl inte jämföra med att vara där på riktigt men med lite fantasi så :)


Alla kreativa människor låter sig inspireras innan de sätter igång och skapar. Har man kikat runt här en stund gissar man att företag som House doctor, Odd birds, Anna O, Afroart mfl har hämtat lite av sin inspiration just här. ELLER så är det tvärtom-jag vet inte.Jag leker ofta med tanken om att vara med i en process där det skapas vackra produkter och då poppar det upp ideér på utsmyckningar/grejor av olika slag. I nästa sekund tänker jag att det egentligen bara omarbetningar av vad min hjärna redan registrerat på annat håll.
Att plagiera är inte så svårt och att inspireras är inte heller så svårt men att vara först ut med en ide´ eller produkt som ingen sett förut det måste väl ändå vara beundransvärt.

Är det det som är urformen av konst?
Att fixa det måste väl vara att stå högst på art/design-skalan?!

Samma känsla (registreringstanken) fick jag när vi strosade på formex  i feb. de saker vi föll för och tyckte var vackra var (omedvetet?) de som man tidigare sett i tidningar/på nätet men som man i hjärnan redan bearbetat ett tag.

Vi tror inte vi är så påverkningsbara men jag kan ibland undra hur mycket av alla tankar jag tänker som är påverkade av vad jag utsätts för.

Jag skulle vilja vara mer lyhörd för de tankar och ideér som kommer inifrån för jag tror att det skulle skapa en större "unikhet" som skulle berika vår omgivning.

Asså den här bloggen börjar urarta lite....så himla djupt!

Kankse jag lyssnar för mycket inåt...vad blir jag då?
Ett UNIKUM?...hrm....bra eller dåligt???


Nästa inlägg får nog bli ett glättigt, käckt, humortvistat helt världsligt och på gränsen till obetydligt.

Nu ska jag lyssna på den inre rösten som viskar kom och lägg dig..kom och lägg dig

Eller var det där min mans röst?...lite svårt att urskilja
Måste nog rensa öronen också.

Gonatt!


Om det skulle stå att jag publicerat detta inlägg kl 02.29 så är det fel på min dator hon är bara strax efter 22.islossning

Åh vilken dag!
Sol och islossning.
Dagen började med städ och pynt inför frukosten i kyrkan i morgonbitti. Fortsatte sedan med en tur med bruttorna Johanna & Elin till Gällstad. När man själv inte är på jakt efter något speciellt kan det vara hemskt långsamt med shopping och helt plötsligt kan till och med jag förstå min man när han säger att han får ont i kroppen av att gå i affärer.

Nu tror jag att nästa drag blir att hämta lillebrodern hos kompisen och att sätta på en kopp kaffe.
Hoppas ni får en goer lördagkväll och är ni frukkostsugna i morgon (söndag) så är ni välkomna till Vallvägen 2 kl 09.15.


(Etikett på dukarna)


xoxo = pussar & kramar :)/A
med eller utan skal?Det är rätt så livlöst ute i naturen nu. 
Grått och fult.
Jag brukar vara väldigt väderpåverkad men kanske är det vetskapen om vad som ligger framför som gör mig glad och stark just nu.

Hörde en liten fågel kvittra genom fönstret i morse innan jag ens gått upp. Det blir ju lite som en hälsning att det snart kommer att grönska.
Jag älskar dessa små "hälsningar".

Våren i sig är ju ett jättehej om man jämför med det lilla kvittret från fågeln.
Det ser dött och färglöst ut men sen händer det grejjer.

Jag tycker att ägg är så fantastiskt vackra. Härom dagen satt jag och tittade på ett fågelägg och så blev det ett litet "Hej" igen.

Inuti skalet ligger ett liv med ett bankande hjärta, det får värme och har det gott i ett bo, trygg och omsluten. Den lilla fågelungen lever men vet inte ens om det. För det finns ingen som bekräftat att den finns än. Ingen varsam fågelmamma som matat, plockat loppor, buffat och knuffat.

Den ligger där inuti det vackra skalet helt ovetande om att den en dag kommer att kunna flyga.


/A
RSS 2.0