Årliga traditioner

Jag har en tradition. Varje år inför första advent går jag i skogen och letar mossa och lummer för att ha till adventspyntet. I år hade jag siktat in mig på att göra en mosskrans a´la Martha Stewart.
Jag har alltid stora planer och ibland lyckas jag, I år fick jag inte riktigt till det men kransen blev bra. Däremot kändes det väl lyxigt att ha kuddmossa på hela kransen, även om jag har ett litet smultronställe att ta av, så det fick bli mossa av snarlik karaktär.
Ibland tror jag att floristyrket ligger i en låda i min framtid och väntar men det räcker faktiskt med att pyssla en lördagförmiddag så är jag nöjd för ett tag framöver.
Robban har också en adventstradition den infaller dock lite senare. Varje år i ca februari slänger han bort gammal mossa och förtorkad, spretig lummer som ligger och stökar i garaget. Jag har gjort det lite enklare för honom i år. Jag tog med mig praktiska stapelbara lådor till skogen så var sak fick sin plats redan från början. Förhoppningsvis blir det inte riktigt så stökigt i garaget...Axel i kuddmosseland.Det går jättebra att göra mosskransar i nattlinne, kanske blir de rentav som bäst då.

Efter kransen hade jag bestämt mig för att hänga upp stjärnorna. Jag hade också bestämt mig för att INTE putsa fönstren där de skulle hänga. För i detta land spelar det ingen roll om fönstrena är gråa i november. Just när lamporna var bytta och stjärnorna på väg upp vad händer då!!!?
Jo solen kommer fram! 
ATTANS!
Jag resonerade logiskt med mig själv och kom fram till att rent statistiskt borde solen inte lysa mer än ca 20 minuter till och väntar jag lika länge med att hänga upp ..ja ni vet... så behöver jag inte fundera på puts mer.
Smidigt.
Det värsta är att jag skjuter upp problemet. I Februari lagom tills när R rensar garaget får jag nog boka en fönsterputsare.


I morgon är det första advent!
God Natt!


Life is a box of chocolate
Ett paket med goda praliner levererades av mästerfotografen häromdagen. Nu har vi slutat att titta hela tiden vi tar bara fram det en stund varje dag. Vi ler och njuter av kompositioner och redigeringar gjorda med en sådan känsla som bara proffs kan göra. Som sagt Världens bästa Karlsson!   
    
Fotograf KarlssonNu får ni hjälpa mig med att hitta på något fint sätt att sätta upp bilderna på, ok?


Kräftor och buktalare

Upplevelser är härliga. Ibland tror jag att upplevelser många mil långt bort är mer värda än de man gör hemmavid.
Den här helgen har jag rört mig i en radie max 12 km från hemadressen men ändå haft upplevelser av helt olika karaktär.
De olika kategorierna kommer här...

Naturupplevelse: 70 ungar i reflexväst och pannlampa, brasa, fotogenlyktor som  mitt ute i skogen firar lägerbål.

Glädje: Att se Pappa hemma vid köksbordet och vid gott mod. Nu väntar vi på att såren ska få läka ifred utan komplikationer. Skänk en tanke/bön för att det får bli så.

Hopp: Himlen var blå under några enstaka timmar vilket genast fick tankarna att lätta.

Flashback: Det står fyra tonårstjejer på toa och sminkar sig. De ska skjutsas till Dalum. Nyss var det jag som gjorde samma sak...det var tider det.

Lyx: Otroligt god mat hemma hos familjen Ståhl. Kräftcapuccino, västerbottenpaj, toast med kräftstjärtar och ädelostgeggamojja, kräftor, glass med kanderade cashewnötter....mmmmm! Vilka kockar!! Att dessutom barnen var fullt sysselsatta och lämnade oss att prata ostört gjorde inte saken sämre.


Frustration: ...kan det lätt bli när man bara har några enstaka få timmar med en god vän på genomresa. Det är så mycket man egentligen vill prata om. Allt ska klaffa men när barnen tar uppmärksamheten och de praktiska detaljerna tar tiden så kan det bli pannkaka.

Mys: Hela söndag förmiddag spenderades i soffan framför brasan.


Udda: Söndagens Gudstjänst hade besök av MR Goran- certifierad ballongkonstnär-trickmästare-buktalare. Jublande ungar var det gott om. Robban köpte en nybörjarsats med ballonger så om ett tag kan ni säkert boka honom för diverse event. Skoj.
Japp det var helgen och som sagt det är dumt att snegla mot grannens gräsmatta när det händer så mycket här...


I morgon är det måndag då ska jag ta med brädor till jobbet, vi ska spika ett Mega-M och Måla det. Praktiskt bokstavs arbete i storformat....

Rekord!

Hörrni! nu har ni satt rekord. Här sitter jag och har dåligt samvete över att kreativiteten inte vill flöda. Jag har inte presterat något underfundigt inlägg eller kommit med något nytt men vad händer ??? Jo 32 besök på en dag, Inte illa...akta dig blondin-bella här kommer jag!

Tjenare på er alla 32!
Kul att ni ser mig, synd att jag inte kan säga detsamma ;) haha.

 
HURRA! HURRA!
Jag firar med att gå till sängs...god natt!
Snart är det december och släktens födelsedagsfirande börjar ta fart, bäst att börja förbereda sig.rolit och rolit....

Livet ä inte rolit, är ett uttryck vi brukar köra med.
Just nu stämmer det ganska bra. Visst finns det massor av ljusglimtar men kanske är några av dem skymda för stunden.  Olycksbesked och sorgebesked gör att man får stanna upp och se över det man har, vart man är på väg och vad som egentligen är riktigt viktigt i livet.
 
När vardagen förändras är man så tacksam att man har föräldrar som är rationella, kloka och "grundade". Att man har en familj som inte är trasig, att man har goda relationer till sina närmaste släktingar.Kloka fina Morfar/pappa Arne.

Hans mest använda motto genom åren är -"Det blir bättre sen". Ta hand om er där ute i världen.Jag skulle också kunna skriva om fantastiske Mister Christer men googla in på Hökerums Missionskyrka och läs och lyssna på en av Hökerums klokaste och "godhjärtatste" människa.

Det finns säkert mer men lusten och orken tog paus och jag med den.

Adventskalender

I år har vi en alldeles egen EGO-adventskalender. Vi skyndar oss till lucköppningen. Den är nästan bättre än chokladkalendern vi brukar ha.
Fy BUBBLAN Veronica vad duktig du är.Var inte red!" Var inte red de jör inte ont om duär red ta ett gosejur om du är räd"

Idag började den stora vaccinationen. Vi i ettan fick släppa till våra lokaler. Vi städade och fixade lite. Vi pratade av oss traumatiska tankar och bearbetade influensan genom att försöka hjälpa andra. Terapi för alla inblandade. Visst skulle du också känna dig trygg om du möttes av den här klanen på mottagningen?!
I väntrummet satte vi upp lite andra, farligare affischer.
Nu är det fredagsmys!

Idag hämtade jag ett paket på posten med ett innehåll som gladde både mig och plånboken.
Stövlar till Johanna och lampor till mig och det bästa av allt 40% på stövlarna och 30% på lamporna.

Lite tur ska man ha ibland. Jag gjorde en vild gissning när jag halkade in på ellos.se för att se om de hade bullboxerdojjor-jorå och riktigt snygga engelska lampor, 80 cm höga med guld på insidan av skärmarna.
Jag är nöjd. Sk...nöjd faktiskt.

 

Jag har känt mig lite kreativ de senaste dagarna. Idag har jag varit ute på landet hos mor och far. Pappa hjälpte mig att hitta en silvergrå biffig planka som ska få svetsade ben och få tjäna som en kombinerad långbänk/avlastningsbänk. Lampa, ljusstakar, tidningar och vitt fårskinn på den så ska det nog bli snyggt.
Jag hittade också lådor med metallbeslag. Bra auktionsfynd av mamma-Hejja!
Hasse, har du missat dem när du pysslat i lagårn?
Jag ska inte härma dig bara knycka lite ide´, ok?

Återkommer när det är färdigt/aAB Pyssel&Papp del 1

 
Att omge sig med glada kreativa människor är peppar för själen. 
Kerstin, Åse, Christina och jag har börjat förbereda julen. Det är vi och dekoratörerna på Ikea som är ute i god tid. Gissa om vi kommer att ha det fint hemma till jul.

Ikväll var det papper och ull.Försöker hålla mig ifrån lantlivs-stilen. Det går sådär. Här sitter både jag och Chrissie i våra bomullstunikor med korsstygn på och arbetar med ull och papper.

ERNST!!! Var är du? Det är bara du som fattas.-Jag kommer! Jag kommer flickor!
Ska bara lukta färdigt på blommorna först.
RSS 2.0