prao och gravidchock


Arvid har idag introducerats i vuxenvärlden. Han har testat hur det är att vara platschef på Hökerum bygg.
Det är kul att se att barnen gör nya erfarenheter då och då. Förutom att ha lärt sig att gjuta och naja armering så dök en ny insikt upp.
-Pappa jag ska aldrig mer säga att du är tråkig för att du somnar i soffan och aldrig vill hitta på nåt på vardagarna, jag lovar!

Axel: Mamma vet du vad jag kom på idag?
-nä, vaddå?
-Att jag var gravid.
- Vaa?
- att jag var gravid, jag visste inte det.
-Inte jag heller, vet du vad man är när man är gravid?
-Ja, det är när man kan gå ner i spagat..
:) :)

 Vi hoppar en del hopprep med barnen på jobbet, man märker att det är andra tider nu. När vi var små så hoppade man ABCD..osv stannade man tex på bokstaven  d så fick de som vevade bestämma vilket namn på D man skulle säga och så sa man: "Daniel, Daniel älskar du mig, svara ärligt ja eller nej.ja, nej ,ja nej tills man misslyckades.
Denna hopplek finns fortfarande fast i dessa liberala tider förändras även lekarna. På det mest naturliga sätt så frågar barnen glatt innan man ska hitta på ett namn, "-kille eller tjej?"
Lite sådär härligt fritt eller chockerande, välj själv.


nice life!/A


framtid & gäddhäng

Jag försökte inleda en diskussion med mannen igår om vad han hade för bild av oss i framtiden. Jag förklarade för honom att jag går omkring med små bilder i huvudet med tänkbara scenarion.
Det blev ingen lång pratstund." -jag har fullt upp med att överleva nuet".   slut.     punkt.

Jag är så rädd att livet bara går och går och så en dag sitter man där och matar fåglarna och ångrar sig att man inte gjorde det man drömt om.
Som ni ser på bilden har jag inte tänkt mig några gäddhäng i alla fall :)Nu ska vi fånga dagen med lite mat och sen ett parti kubb på det.


A
pirrpirr
Liten man somnade med fjärilar i magen. Han ska åka buss hem till en kompis i morgon. Tänk vad livet kan vara spännande när man är 6 år. Vart tar allt det där förväntansfulla, pirriga, nyfikna i livet vägen?


"oohh jag ska åka till Ica på torsdag...kan inte somna..pirrrpirrr"det kittlade..

..lite i pysselnerven. Jag har nästan pysslat sönder mig genom åren och är väldigt sällan numer sugen på att dra igång sånt här. Men i lördags kom både sax och klister fram resultatet ser ni här.
vårteckenkubbkastningen är i gång. Växthuset i bakgrunden saknar lite rutor men som tur är var det inte kubbspel som orsakade det.

Ett annat vårtecken är att fotbollssäsongen har dragit igång. Arvid har fått säsongens första skada, ett gottigt köttsår på knät. Skolsköterskan Ulrika förklarade för Arvid att det förmodligen kommer att bli ett rejält ärr eftersom vi väntat lite för länge med att visa det, -Det gör inget jag har redan så många. Ja så är det.

Många åker till Hornborgarsjön för att titta på tranorna så här på våren mest är det väl tyska husbilsägare som tycker detta är intressant men i dag i UT så finns en bild med glada ungdomar. En av dem är vår Johanna hon står och peacar och tycker tydligen att tranor och ugglor är toppen!   ...????
hmmm.... jag har lite svårt att få ihop den här utflykten med hennes övriga intressen. Inte tror jag för fem öre på att de har haft fåglar i sin kikare.Johanna och kusin Matilda på besök vid Hornborgarsjön. På den tiden visste vi vad de hade i kikarn-tranor!en annan sjysst site

    
..är denna men just nu går det inga bussar till USA så det blir ingen shopping och inget kaffe där.
Två sådana här hade suttit fint :)
En kopp kaffe i Paris

Jag skrev ju häromdagen att jag är så nöjd med att vara hemma men ikväll blev jag helt plötsligt sugen på lite storstadsatmosfär, värme och blommande körsbärsträd. Jag hoppade in på min favvosite och blev väldigt, väldigt sugen på en tur till Paris, med buss då förmodar jag.


Här  skulle jag kunna strosa en stund och njuta av kaffe och annat fint.
ashdust in my brain

Jag tror att det är aska-nedfallet som blockerar fantasin, en bloggtorka kommer sprida sig i vindens hastighet och den har börjat i Hökerum.......


Vad jag är nöjd att vara hemma det behöver inte hända så hemskt mycket ute i världen innan man uppskattar sitt hem.
Fast å andra sidan så kunde man ju fått vara med om sitt livs bussresa. Läste på dn.se om alla som ska bussas hem från Istanbul, Barcelona och Aten. Det är ju ändå lite coolt. Det kanske är så vi får resa framöver om det lilla utbrottet inte ger sig.
Bila till Turkiet? Vilka ska med?

Vi har en resa bokad i Juni och jag har redan börjat göra en lista på vad vi ska hitta på för de insamlade semesterpengarna om resan inte blir av.

1. Färg och tapeter, efter 10 år och tre barn är det lätt slitet.
2. Mattor, samma här 10 år och samma tre barn, lätt sunkiga och förresten har två mattor redan åkt ut.
3. Sängstomme, efter 10 år och inköpt under slädmodells-eran, utslängd.
4. Hallen behöver fräschas upp.
5. ....vid det här laget är nog kassan tömd så ingen ide´att fortsätta listan.

Det är en spännande tid vi går mot semester eller semester inte.
Vi har en spännande oplanerad söndag framför oss också undra hur den kommer att sluta?

Gör er en bra vecka!

Hang on babies and gentlemen.drivna bok-krängare

Det ringde på dörren och utanför står tre(!) bokförsäljare. De visar glatt färgglada barnböcker och berättar hur bra och intressanta de är. Som proffsiga försäljare gör så pratade de inte om något pris utan lät mig tro att de var gratis och bara en gåva till "DIG Annika Maria Lööf" som det brukar stå på reklamen. 

De blandade till och med in min yngste son och lockade honom att vara med och välja (klassiskt fuletrick).

Vi valde fyra fina böcker och sa "tack så mycket- vad snälla ni är!" och ska just stänga dörren..

- sådär 17, 20 kronor tänkte vi!
Jaha!? Ok äääh..mmm....
Jag går och hämtar en tjuga och räcker glatt över till de tre.

De står kvar och ler inte som jag väntat.
-eller menade ni 17, 20 för varje??!! frågar jag.

Det är visserligen fina böcker, Pettson, Alfons mfl men för varje det blir ju nästan 100 spänn!

-Nä, det är ok, det räcker så.

Jag börjar misstänka att allt inte står rätt till och känner att jag måste ställa lite kontrollfrågor.
-Vet mamma om att ni är ute och säljer era böcker?
Jodå det var visst ok.

Hej då fröken! ropar de tre försäljarna när de springer ner för grusgången.

Jag måste nog ringa till "lagerchefen" på nästa gata för att checka att de har koll på svinn-siffrorna och om de vet att barnen har "svarta affärer" vid sidan om...:)         Nu du Findus är det REA på oss. 17, 20 kr sådär!


mossigt

Vaknade med ett leende i morse. En fruktansvärt rolig dröm avslutade min natt.

Jag tittar mig i spegeln. Jag ser gammal ut och känner inte riktigt igen mitt ansikte. Tar en titt till och kan inte riktigt förstå vad det är som gör att jag ser annorlunda ut. Jag kliar mig lite under ögonen...något lossnar, jag frigör en flik av något. Jag böjer mig närmre och identifierar fliken. Grå lavliknande mossa!! Jag börjar dra. Stora flagor under ögonen lossnar och sedan hittar jag mer, i öronen!
Efter avslutad rengörning-mossbefrielse tittar jag nöjt och igenkännande på mitt ansikte igen.

Tänk att de roligaste komedierna är gratis och det bästa av allt du behöver inte ens vara vaken för att se dem-Topp!

Laven heter skrynkellav, lite kul i sammanhanget :)


stor förvirrande folksamling

Jag är vilsen och förvirrad. Jag har för tredje gången anslutit mig till det superglobala nätverket Facebook. Det känns ungefär som att vara mitt i en folksamling och småprata med den och den, lite till höger och där ..nästa..hej och godda!

Folk överallt.
Hur beter man sig där egentligen? Vilka är ok att fråga om vänskap? Var drar man gränsen? Vid de som man alltid pratar med eller utökar man med kretsen "de som man nickar igenkännande åt på stan" ?

Jag börjar bli gammal men på FB är det väldigt mycket information och det har jag svårt att ta in. Jag har fullt upp med att sortera informationen här i hemmet vad gäller träningar, aktiviteter och skjutsar. Det finns som tur är ett skyddsnät och det är inte almanackan det är Herr och Fru Nilsson, säkra klippor bara ett telefonsamtal bort.

Denna gången ska jag hänga kvar ett bra tag. Jag gav mig den på att klara svåra sodukon då ska jag väl för farao
klara Facebook!

För övrigt så har jag varit ledig i två dagar-det är körigt att vara ledig i morgon går jag till jobbet för att pusta ut(?).
Sådär Veronica, varsågod hoppas du överlever din ledighet/A

det var värst

...vad längesedan ni fick se några foton från familjelivet här på Runstensvägen. Just nu är vi hemma på en tillfällig mellanlandning mellan två fotbollsmatcher. En tillfällig mellanlandning mellan två beacher hade kännts bättre men är man bara väl påpälsad så blir nog inte köldskadorna allt för grova.

Tjohej!
Nu ska jag lägga fram kameran...


på återseende

 

 

 


RSS 2.0