ett avslutat kapitel

I morgon är det sista gången jag lämnar barn på dagis. Axel har vuxit ur dagiskostymen och står allt som oftast vid staketet och ber om att få komma över till fritids. Hur kan någon som är så liten helt plötsligt bli ett skolbarn?
Jag brukar inte vara så blödig när det gäller avslut på saker och ting. Men denna gången är det ju definitivt, vad jag vet nu iallafall.
När jag skulle skola in honom tyckte jag att det var fruktansvärt och helt emot alla världens regler att behöva lämna ifrån sig sitt barn. Jag sprang från dagis in på toaletten på jobbet som ligger granne och tårarna rann. Det spelade ingen roll hur många föräldrar man tröstat genom åren för just detta, nu gällde det ju mitt barn.

En ny era tar vid. Spännande.


Ett annat avslutat kapitel är Arvids arm som nu är befriad från gips.
R och A är och tar sig ett segerdopp i  sjön....i morron kväll är det semester!
På torsdag blir det dopp i den här sjön. (jag ler nu)
Välkomna till Badstrandsvägen 3 alla som är i krokarna.
nu ska jag sjunga allsång med Malena Ernman lalalalal/ a


think outside the box

Ja du, det kan betyda mycket. Våga tänka annorlunda, bryta mönster och vanor. Det skulle kunna vara att flytta ut ur huset och leva i trädgården soliga dagar som dessa. 
Det skulle också kunna vara "sluta att placera folk i fack och boxar". Sistnämnda ämne avhandlades i kyrkan idag. Jag skrev ju om just detta för ett tag sedan, att jag var så trött på att jag automatiskt sorterade in folk i just fack.

Mannen som talade så klokt och enkelt om detta kom med ett litet svar på varför man gör så här.
Han menade att det förmodligen beror på att man själv har ett stort behov att veta vilket fack man tillhör i olika sammanhang.
Ett enkelt svar på en fråga jag gått och vänt ut och in på hela våren. Inte för att jag inte kanske klurat ut ett möjligt svar men det är skönt när någon annan bekräftar det man själv tänkt.
Gudstjänsten idag får ses som avslutning på vårens fråga.


Nu kommer delkurs 2. "Varför detta behov av att veta vilket fack jag tillhör?" 
Jag skulle vilja befinna mig på slutlektionen i denna utbildning och ha ett gesällbrev som bevisar att alla tankar om att sortera mig själv och alla andra har upphört. Tyvärr är det väl sällan så att genvägar är den bästa lösningen.
Jag gissar att lektion 5 och 6 handlar om hur man värderar sig själv och tar hand om sin självkänsla och att
lektion 7 förmodligen tar upp ödmjukhet inför de man möter.

Jag har haft en dröm/tanke/bild, kalla det vad du vill, om att jag lever mitt liv i en papplåda och att jag är grymt sugen på att bara slå sönder väggarna som uppenbarligen är tunna.

Jag har en känsla av att det inte handlar om vare sig jobb eller familj (ni kan sluta oroa er nu;) utan bara om mitt sätt att leva och att tänka. Jag vill inte vara begränsad. Jag vill kunna tänka outside the box.

Alltså vänner om du tänker som jag så börjar vi nu!
Nu slutar vi att tänka i lådform.
Släpp ut dig!


Köksbordet ute...tokigt?...nytänkande??  haha / a♥

prao med cola som lön


Mitt jobb erbjuder  varierande arbetsuppgifter. I måndags bakade jag 28 rulltårtor och idag fick jag ringa en förälder för att tala om att sonen hade fått ett bett av en vattensork.

Hade jag haft kameran igång så hade det vart ett riktigt präktigt youtube-klipp på hur några små pojkar badar i en damm, upptäcker 2 vattensorkar, jagar och försöker fånga den ene-LYCKAS!  Blir biten, kastar herr sork 2 meter upp i luften. Sork förvandlas till akrobat, saltomortal, pladask,  medvetslös, skadad.
Jonas gjorde ett barmhärtighetsmord och så var storyn slut.
20 stumma barn står på andra sidan dammen med tappade hakor.

Ibland har jag med min privata prao, Lisa. Hon tycker att vårt fritids är mycket roligare än sitt. (idag tack vare ett litet djur?!)

Efter avslutad arbetsdag tog jag, Axel och Lisa en sommartur på cykel till stan.
Ett dopp på prången och sedan lön i form av cola och glass på Bryggan.

Det är märkligt att bara för att man har tagit cykeln till stan så känns hela Ulricehamn som en outforskad semesterort. Till och med Ica blir lite exotiskt. (För få semesterinput de senaste åren kanske?)
Vem behöver rivieran?

Klockan är massor, det är ljust, fönstret är öppet, jag njuter, jag lever, någon snarkar. Det är dags. God natt.   

Gratis är gott!

Idag var värmen alldeles gratis. Blue sky for free. Plocka så mycket som du orkar bära.
Blommorna är vackra och höet luktar gott.
Det är sommar på riktigt.

Bilen packades med brudar, packning och en Arvid. Kosan styrdes mot Öckerö. Jag kör bilen och lyssnar med ett halvt öra bakåt. Det fnittras och diskuteras. Det spelas musik och sms:as. Tre par kulörta solglasögon i backspegeln.
Det är då jag upptäcker en känsla som jag inte trodde kunde existera. Jag är genuint avundsjuk på tre 13-åringar varav en av dem är min egen dotter!
Helt plötsligt vill jag vara en i gänget, vill ha sommarlov, vill vara på väg till ett fotbollsläger. Vill vara tonårssprallig och göra knäppgrejjor. Vill till och med ligga på en luftmadrass och käka chips.
Det är bara att ta sitt förnuft tillfånga, tala vänligt men bestämt till intellektet att det inte är helt dumt att vara 37 heller. Faktiskt himla bra är det till och med
.   

Efter vi dumpat av brudmaffian på Nimbus roddade vi om upplägget. Plast och pastell byttes mot metall och AC/DC.
Arvid skulle få en tröstrunda pga att han inte kunde vara med på lägret. Det fanns två önskemål. Stadium XXL och "Donken".  Efter dessa besök var en extra fattig och en riktigt nöjd.

Den fattiga var också nöjd för inte är det ofta det blir ensamtid med min mellangoding.Den här utsikten hade vi genom bilfönstret i färjekön från Hönö.


Rätt OK om du frågar mig.

Sunshine /a♥
städa städa varje tisdag...

Nej, riktigt så är det väl inte men idag har det gjorts ett riktigt jätteröj på min arbetsplats. Två stora containrar fylldes till bredden i ett nafs när vi tömde klassrum och gamla förråd.  Gammalt undervisningsmaterial från 50-talet och framåt. Inte för att man ska förkasta gammal kunskap men gammal skit det ska man göra sig av med...eller hur?

När jag ändå var i farten så blev bilen julstädad och vintergarderoben tömd på trasigt och nött. Så här sitter jag nu och funderar på vad mer man kan göra sig av med.
Vi har en jättefin hylla/vitrin i körsbär som står och väntar på att bli modern igen. Finns det ngn som är riktigt med i svängarna så kan ni vara först ut med att ha en-till salu alltså. En brudklänning hänger och samlar damm även den i väntan på att bli modern igen, den skulle också kunna gå under benämningen antik ;).
Ja vad har vi mer?.. Barnstol till cykel och bil, ngra stavlimmade ekskivor, lite slalomskidor, en snowboard....säg vad ni vill ha!

Ibland har vi barn till salu men som tur är inte så ofta och inte under så lång tid. Jag ångrar mig innan jag lagt ut dem på blocket.

Om solsken och värme varit till salu så hade jag varit spekulant. Midsommar utan att frysa det hade varit grejjer det. Vi drar till stugan i jakt på jordgubbar och sill och lite solsken såklart. Bara så att ni vet så är min dotter jättebra. ...men oops den där meningen kom till när jag tog en snabbpaus för att steka lite ägg...rackarns unge, haha!

En annan jakt jag varit ute på är google-jakt på bilder från danska inredaren TINE K. Titta och njut. Har länge gått och önskat att ERNST( Gammelugglevarning nr45 och lite mossvarning, jag vet!) skulle komma hem och piffa lite men han har blivit omsprungen av danskan. Bye bye Ernst!

       

Måste också berätta att jag var på en högst otippad utflykt inatt. Vi hade personalfest och blev hämtade av chaufför i stan. Det var jätteljust ute trots den sena (?) timman och helt fantastiskt. Alla som satt i bilen bestämde sig för att lämpa av Kollegan som bodde längst bort först. Resultatet blev alltså en härligt tur på krokig väg i sommarnattsljus utmed Tolkens östra sida. En måndag.

På tal om det så har jag en mapp med opublicerade bilder från en personalfest hos kollegan Marte. De skulle egentligen blivit en almanacka men kanske gör de sig lika bra här?? :) någon som vill se?


och så bara en liten sak till idag åt jag årets första smultron...                                                                                         slö, slapp och ledig?

Vilken dag! So far so good.

Arvid har idag trotsat alla naturlagar och sin egen rädsla genom att sjunga solo på skolavslutningen. Att han kunde sjunga visste vi och som vi har bönat och bett genom åren att han ska våga visa det för andra.
Idag gjorde han det och han gjorde det med bravur!..tycker mamman iallafall. Tårarna föll av stolthet. Kompisen Kevin kompade störtskönt på gitarren och klassen stämde in i bakgrunden.
GO ARVID GO!

Klockan 13 firade vi sommarlovet med mormors mat i Högryd. mmmmmm. Mitt i middagen knackar kusin Lisa i glaset och säger att hon vill hålla tal.
- "Ja, vi har allihop samlats här idag tack vare mormors brunsås!"
Ja, den såsen är värd ett hyllningstal.

Nu ska jag ta igen mig i fem minuter till sedan är det bara att dra på underställ, regnställ och ryggsäck. För trots regn ska vi ut på vandringshajk med 40 scouter. Jag måste nog tvinga på mig ett leende också. Det är kul med scouter men jag gillar inte att sova ute så ikväll när alla somnat ska jag smita hem och lägga mig i min sköna säng. (FEJK-scout)

So long!. Alltid redo!


Arvid the rock-star!
.

Måste bara berätta också att när jag hade skjutsat Johanna och kom hem så var Axel inte hemma. Han hade rymt. Han stod inte ut med att vänta en timma till. Han ska sova hos kompisarna Emma och Hanna inatt. Han hade helt sonika tagit hela packningen, en stor trunk med täcke, kudde, gosedjur och kläder och bara dragit utan att säga hej och god natt.
Företagsamt litet barn.
I går kväll när vi låg i sä'ngen sa han-Mamma jag vill flytta. Jag känner mig inte fri här. Det är svårt att sova. Jag vill flytta närmare Emma och Hanna.
Vi bor två hus bort,  vi får väl kolla med grannarna om vi kan byta. Lena vad tror du? Vill du byta? ;)
axelvaddar och schampo

Johanna gör sina sista dagar i 6an och vi har varit och installerat henne på högstadiet...HerreGud hur har det gått till?...vart tog livet vägen....har jag varit i koma de senaste 24 åren?  Känns som jag gick där alldeles nyss.

Dagen då J skulle besöka den nya skolan utan sina föräldrar var noga förberedd med nyinköpta kläder.
-mamma man vill ju inte se ut hur som helst fattar du väl??!!  

Jo tack jag fattar! Den dagen jag var 13 och skulle besöka högstadiet hade jag en syster som sa -Det fattar du väl man kan ju inte se ut hur som helst! Du får hyra min jeansskjorta för 20kr!  (med lite dealande så lyckades jag även få låna en blommig scarf.) Axelvaddar ingick inte i priset.

Det var ju fint att hon fixade till mig så att hon inte behövdes sänkas av en opiffad lillasyster. win-win situation!
Jag tror faktiskt att jag har lagt ut flera hundra på att "hyra" mig snygg.
Men det är slut med det nu. Nu för tiden spelar vi utan pengar. Nu är det annan typ av byteshandel som gäller, barnpassning mot schampo, schampo mot snickring, lån av kläder mot barnvakt och lite schampo osv.
Alla nöjda och glada..ialla fall jag! Tack!

Johanna är nog mest nöjd över att få gå i en skola där mamman inte har koll på allt som händer och sker.
Ibland när jag stått i personalrummet och tittat ut så har jag sett alla 3 barn samtidigt. Axel i gungan på dagis, Johanna och Arvid på skolgården. Vilken grej att få vara så nära sina älsklingar fast man är på jobbet och har betalt. En ovanlig form av vårdnadsbidrag?
Hur många får ha det så?

och nästa fråga hur många skulle vilja ha det så?
Viljan att lämna bort sina godingar är alldeles för stor hos många i dagens samhälle. Het fråga jag lämnar den....ingen stött, ingen sårad.

KRAM A


Nyss var de så här små...


och helt plötsligt springer det omkring fnittriga tonåringa i huset!


Johanna med kompis-Elin!


sommarlängtan

 


Min kropp har fått en timmas kvällspromenad. Jag övervann min lättja. Jag är nöjd. Somnar nog med ett leende och drömmer om sol, semester och stugliv!nationaldagen..

..bör firas, det gör vi genom att nöta soffan så mycket vi orkar. Vilar, tar igen oss, tar sats för sommaren. Laddar våra kroppar med kakor och godis för att  bikinins och badbrallornas veck säkert och snyggt ska fyllas ut.

Frågan är om man kommer att behöva klä av sig i sommar det är ju bara så himlans kallt hela tiden.
Men hallå det är juni och klimatvarning men jag tror att forskarna har räknat och mätt fel för varför måste jag ha mina skidstrumpor på mig. Det är inte alls varmt. Det har haglat ispluttar flera dagar i sträck.


Johanna och Arvid fick nya mys/träningsoveraller för ett tag sedan gm fotbollen. Axel undrade varför inte han fick en också. Orättvist klagade han, jag höll med och beställde en till honom. Detta berättade han stolt för sin syster som svarade - Vad ska du ha den till du spelar ju inte fotboll?! - Den ska jag ha när jag tränar minigolf!

Pappan och de två äldre barnen har börjat uppladdningen inför kvällens fotbollsmatch de hejar naturligtvis på Sverige. Axel tycker att han i randig tröja verkar cool och jag hejar på de som vinner.Nu börjar barnen bli hungriga också...köttbullar..kotletter...brunsås pommes, förslagen är många. Flingor och sylt svarar pappan. Jag får nog sluta blogga och styra upp näringsintaget.Heja Sverige!!
Fam Von Gips
RSS 2.0