Geni eller inte?


Idag har vi varit i Kristianstad det är en jättefin stad med massor av mysiga affärer och kafeér.  Tyvärr hinner vi aldrig riktigt med att utforska denna fina stad för när sportaffärerna och leksaksaffären är avklarad så finns det bara en sak kvar på killarnas lista och det är fika alt. mat och då helst mackedonken...vad är det i denna mat som får pojkars ögon att glittra? E-ämnen förmodligen.

Kristianstad är iallafall full av små fina butiker, det har jag sett när vi är på väg till bilen från sportaffären/mcdonalds.
Idag var jag inne i en av dessa den hette Donna och sålde hunkydory, DAY, Odd Molly och annat fint och det var HALVA PRISET på nästan allt. Tyvärr så var killarna med och den äldre av dem blev inte alls imponerad av priset trots halveringen utan snarare chockad över hur mycket lite trå`, ull och tyg kan kosta.

Jag och dottern lovade varandra att NÄSTA gång SKA vi åka själva, fast det säger vi ofta, vi brukar även påminna dem om hur tråkigt de har när deras "ärenden" är uträttade. Det hjälper inte, hurtigt hoppar de in i bilen och lovar att inte gnälla.

Frampå kvällen anlände fam Norén. Innan det var dags att sova lovade vi våra barn att spela en resevariant av geni. Vi spelade i lag och för mammorna gick det illa.
Jag brukar kunna klara mig bra i frågespel men idag var det som förgjort..eller jag menade vi fick fel frågor -Hela tiden!


Sista frågan löd: För vilken svensk popgrupp var gångaren Bosse Gustavsson manager för?
Bilderna jag fick i huvudet var en gänglig man i högt uppdragna shorts, lite blanka med vita kantband. Alltid lite halvt förbannad eftersom han just blivit diskad....och vilken popgrupp förknippar jag honom med???? -INGEN ALLS!

Rätt svar-HERREYS! antingen så har jag missat detta helt eller så har min hjärna inte kunnat dra några logiska slutsatser och förmodligen struntat i att lagra denna information.

Jag måste erkänna att jag var tvungen att googla på detta så nu sitter jag här.,alla sover och jag sitter i sängen och tittar på Herreys.


Jag hittade lite olika bilder den första kommer jag ihåg...på 80-talet tyckte jag att han till vänster var sötast.






På nittiotalet såg de ut så här....



Men sen har det bara gått utför...
Richard som verkade vara den vettigaste av dem har tydligen gjort ett könsbyte....är det ok om man är mormon?

minusgrader i sommarparadiset

Då har vi förflyttat oss 27 mil söder ut till vårt lilla paradis, Hörvik. Kanske inte lika paradisiskt som mitt i sommaren men lugnt och skönt är det...fast inte just nu för här stormar två gossar in i sovrummet som hoppar gapar och sjunger samtidigt som de försöker ta på sig.... puh lång mening. De ska ta en cykeltur så NU blir det snart lugnt en stund.

Vi andra har lagt våra kroppar i sängen och ligger här och surfar,softar och snarkar.

Ute är mörkt och kallt men tittar man noga så är det mesta sig likt. Gräsmattan är grön, fågelskiten hopar sig på altanen, orginalen cyklar förbi på gatan med den skillnaden att de nu har lustiga mössor på sig...Nu kommer Karl-Oskar....så blev det med lugnt och skönt, ha ha.


Karl-Oskar är egentligen värt ett helt eget inlägg, han är en lustig man men snäll som få. Han hjälper oss gladeligen att fileea torskar och dra ut soptunnan och som nu se till att det är varmt och gott när vi vill komma ner.
Karl-Oskar och många andra har en lustig dialekt det tog oss de första fyra somrarna att lära oss att förstå den.

Tyvärr har vi glömt överförningssladden till kameran så några bildrapporter blir det nog inte ni får hålla tillgodo med dessa som jag hittade på nätet.

Kram så länge....Karl -Oskar går härifrån med ett stort leende på läpparna han har både fått älgfärs och en kram från mig jag vet inte vilket som smäller högst :) / a










Luvornas högtid ?




eller mysbrallans dag?
åh vad härlig den är -juldagen. Inga krav alls bara låta pyjamasen hänga kvar på kroppen och låta alla göra vad de vill.
I vår familj innebar det att Arvid softade en stund framför tvn för att senare dra ner tll källaren för att utmana Johanna i Guitar Hero. Axel och Robban drog igång ett legoprojekt av stora mått. Någon timma senare när jag tittade in i vardagsrummet var det bara en entusiast kvar, en 40-åring.




Kvällen avslutades hos Fam. Nilsson som bjöd på god kvällsmat, trevligt sällskap och ett dignande gottebord.



Lööfs Julafton


I år hade vi en "fläng-jul, det är ovanligt för oss.
09.00 Julfrukost hos Wistbergs
- gröt, brasa, julsånger i soffan, Lisas "HOHO-show" .

12.00 Jullunch hos Lööfs- god mat, riktig(?) tomte och Brainstorm-ett kul spel.


17.00 Julklappar och gröt hos mormor och morfar i Högryd - mer julsång, klappar( forts. på Lisas HoHo-show och Axel var tomtemor som sprang med paket) julevangeliet samt bildvisning från mors resa i Asien.

23.00 JulnattsGudstjänst- jag var mötesledare och helt trött och svettig efter detta uppdrag.

00.30 Högläsning ur Kalles memoarer. (Kalle är min 90 årige morfar och memoarerna fick jag av honom i julklapp)





I söndags var vi på juluppladdning i Knätte hos våra godingar Rohdèns. Helena hade laddat ryggsäcken med glögg och mögelost och tog med oss till Knätte kullar-svårslagen kombination.







Vi ser inte så glada ut men jag kan försäkra er om att det var mysigt!



En fortsatt...


Julhälsning 2008


ERNST jag gillar dig!


Han är inte bara piffmästare av rang han är klok också vår vän Ernst!



- För det första måste man inse att julen inte är en tävling. Det handlar inte om vem som har gjort mest mat eller köpt störst paket, för i slutändan kanske man blir så slutkörd att man ändå inte orkar njuta av det. Julen handlar inte om materiella saker utan om en känsla, en stämning. Dessutom tycker jag att vi städar för mycket inför julen, som om vi tror att någon ska komma och bedöma våra hem. Släck ner lite istället, tänd ljus och ta det lugnt. Var ärlig mot dig själv och känn efter hur mycket du orkar.

Nu ska jag göra som han säger släcka ned och tända ljus och så ska vi värma på päronglögg-spännande.
..och så ska vi titta på granen som Johanna har klätt.
puss på klok-Ernst och er andra.

Lille katt, lille katt





Lilla, lilla Smulan är världens gulligaste katt punkt slut !  (citat Arvid)


Ja, hon är en liten söt , tanig ,10 veckor gammal katt som intagit hemmet med storm. Till och med Robban och Johanna har visat intresse för Axels lilla katt.
Han har också haft visning för granntjejerna Emma & Hanna. ("Hundtricket" är ju känt katt-tricket verkar också fungera:)

Axel har alltid varit rädd för katter men sedan den dagen vi hade två möss inne i huset så förbyttes kattskräcken till musskräck. Då kom han plötsligt på att katter inte är så dumma för de äter ju möss, därav denna kattönskning. Den lille kattägaren är också en duktig bajsletare han har tömt lådan på 6 små kattkorvar idag.

Den som är mest förälskad i katten är dock Arvid- ögonen lyser och han sitter och gosar och viskar "I love you"...(lite gulligt!)

I höstas när Herr & Fru var i London sprang vi på en vansinnigt söt affär,  Mungo & Maud . Jag var bara tvungen att gå in och blev otroligt förvånad när jag en stund senare insåg att det var en katt och hund-tillbehörsaffär. Bilderna i collaget är därifrifrån. Har ni vägarna förbi London så säg till för jag har beställningar. /a



Går du i kattskaffartankar!
Kontakta kattkonsult Magdalena Wistberg.
Alltid snabba leveranser.
Hennes motto : dina önskningar mitt uppdrag!


liten blir stor





Här i huset inleder vi julen med att blanda röda och vita julpynt med ballonger och hundar.(kalasduk  från sandbergs med hundar på)  Det är inte jättesnyggt med pastellballonger, det ser inte ut som julen i de fina tidningarna men det är
så vi har det.
Jag vet inte vad vi tänkte på, förmodligen inte alls, men det var inte smart att tillverka bebis 9 månader före jul. Fast vem tänker på julstök i mars. I mars då har december åter förvandlats till det röd-vita glittrande vinterminnet som susar omkring i hjärnan och får läpparna att le. (varför  finns det ingen plats i minnet för rabiesälgar?..fack 23 C är tomt där tror jag att jag ska stoppa in henne.)

Den 18 december är det iallafall Axels födelsedag. Smart eller inte , vi var fantastiskt glada över att det blev en älskling till i samlingen.

Imorgon är det upp med tuppen som gäller. Sång, paket, ljus och lite morronfika är andra inslag. 

Enligt säkra källor finns det en liten kille som kommer att bli glad eller paralyserad i morgon kväll....mjau och godnatt/


Decembermonster


Det är inte första året jag har förvandlats till ett decembermonster. Månaden som ska vara den mysigaste, trevligaste och familjäraste får mig att bli ett monster, irriterad och ilsk som en rabiesälg. Ändå har jag sänkt mina krav i år. Inget onödigt pynt och pyssel, inga hysteripysslade julkort och inget adventskaffe för grannarna.

Igår kom vi på att internet är ett utmärkt ställe att handla julklappar på...då blev rabiesälgen lite lugnare och nästan trevlig. Jag räknade ut att jag sparade in en halvdag i min almanacka och slipper flänga och trängas i stan- gött-mer tid i soffan!Hoppas nu bara att allt hinner fram till jul.

Idag har vi ändå varit och handlat några klappar som inte går att beställa på nätet och det var faktiskt ganska trevligt. Vi har ju några födelsedagar före jul att fira också så dessa klappar ska också inhandlas. Den lille mannen som ska fylla 5 på torsdag har önskat sig en katt av sin moster, han möttes av ett stort leende av henne och kommentaren -Det ska vi nog kunna fixa!..återkom på torsdag får ni höra hur det gick.

Vi har varit på söndagsskolan idag också det är så gott att bli påmind om varför vi firar jul egentligen...och då undrar man hur hamnade vi här??? från det lilla stallet i Betlehem till detta köpande och görande, presterande och hybris-ångest skapande firandet?





Johanna damp ner här nu i soffan hon meddelade att Leilas "rocky road" var färdiga att mumsas på-jättegott Hannis!Rocky Road


Leilas Jul.


Det pågår en rafflande innebandymatch på tv, sverige har hämtat upp från 0-4 till 4-4!!!

Det är en hektisk tid vi lever i bandymatcher, godismumsande och Jesusfirande, altihop på en gång!

Jag önskar mig terpitid i julklapp ;) Annika

nu jublas det i det Lööfska hemmet , Sverige gjorde nyss ett mål till!!!! 5-4!

Jag ska logga ut nu men då gör Jihde ETT MÅL TILL!!! nu skyndar jag mig ut härifrån.




..sunshine and snow let the christmas glow!




sitter och nosar på min arm den luktar gott kan jag meddela.../annika





årets mysigaste dag?

Vaknade till ännu en vintervit morgon. Flingor som dalar är bland det bästa som finns jag blir glad ända in i skelettet när det är så här. Uppe med tuppen var också Johanna och Elin som stod på kö på toan för att få lockar i håret. Pappan fick ta hand om killarna och sedan bar det iväg till dagis för en av årets tioitopp-händelser nämligen dagis-lusse!

Ett knöktjockt rum fullt av föräldrar och sen bara det händer. In kommer små, små människor med kronor och luvor, strutar och lyktor. Jag känner att hjärtat blir varmt och att hela själen ler. Tittar man riktigt noga så är det här vardagsdramatik på hög nivå för mitt framför ögonen händer det grejjer. Kronor som ooops ramlar ner på halsen, ljus som åker in i munnar, luvor som viftar och strutar som kanar av, tärnor som bara måste klia sig i glittret och så massor av härlig sång..helt enkelt underbart.
Lite sorgligt är det att detta förmodligen var sista gången vi var på ett dagis-lusse, våra barn börjar bli stora och några fler tror vi inte vi ska ha. Kommer de bara sådär nerdimpandes så tas de tacksamt emot men vi har inte beställt några fler-vad vi vet. Min syster och jag har alltid skojat om vem som skulle få "tvillingarna" ,vår far är tvilling, så det har alltid varit lite av en vinst när vi gjort ultraljud och sedan kunnat visa upp en bild på bara 1 bebis. Jag har alltid kännt på mig och förmodligen min syster också att det är jag som kommer få dem-inte än ialla fall.

(Nu måste jag bara göra en liten avstickare...just nu tog mannen bort de redan för länge sedan vissnade blommorna från sin 40-års fest. Det har varit lite av ett uthållighetstest från min sida..hade de inte åkt ut idag så hade de nog krupit ut av sig själva i morgon. Bra R! du imponerar)  puss puss

Tillbaka till lussemys..efter de små människornas insats är det dags för föräldrarna att visa vad de kan för nu ska det fikas! Vem packar upp den mest innehållsrika, mest mysigaste fikakorgen?-INTE JAG!  Jag har inte lyckats få med något alls...nederlag....

Som tur var fanns det en helylle familj som hade både varm choklad och hemmagjorda pepparkakor & lussekatter. Dessa änglalika människor bjöd med oss in i mysen och dagen var räddad.        ..och Magdalena, nu vet jag att du är chockad, du kan pötta upp hakan nu men det finns dagar då min frys och hjärna är tom samtidigt!!

Idag har mor varit här och jag har fyllt på den tomma frysen med lussebullar och pepparkakor...och nu kommer min älskling med varm glögg och så har han tänt en brasa och barnen är ute i snön......så bye bye....nu ska här mysas../a

Idag vann Arvid första pris i kategorin "bästa storebrorsan" .Han har lekt hela eftermiddagen med lillen och hans"Rasse och Frasse" kompisar! Grattis Arvid!


hemma-08-050


Lite bilder från Någons 40-års fest

Tack till alla som var med och ljög och hurrade! Vilka goa vänner vi har!!






Lussebrud!

                                

Visst är hon både cool och söt vår lilla lussebrud?

Absolut mycket sötare än hennes mor var då hon fick vara 6:ans Lucia.
Faktum är att jag vet att jag skämdes över att blivit vald till Lucia
För lång, för blek,  kort OCH permanentat hår, (fattar inte att inte föräldrarna kunde säga ifrån på den tiden vad som var snyggt och inte!!!? ;)  Jag var ganska modig så förmodligen var jag väl den enda som vågade gå längst fram. 

Lusselinnet till Johanna är struket och uppsytt, Axels stjärngosselinne är också fixat. Arvid ska inte lussa iår men han meddelade nyss att han ska satsa på att bli årets "tomtefar" 09.



Jag tränar!



Räkna inte med denna takt av nya inlägg i framtiden just nu tränar jag på hur man gör. I stället borde jag gå ut i skogen och leta mossa och gran och annat bös och "göra julen" utanför vårt hus. Tills det är gjort får man ta och titta på hur det såg ut förra året.
Kortet är dock ganska romantiserat -tro inte allt ni ser! Verkligheten såg annorlunda ut, grått och blött så klart. Vill man göra livet lite trevligare är www.picnik.com ett kul ställe att leka på.

Jag är inte helt nöjd med designen på bloggen jag måste utforska detta område.
Ni kan clicka på bilderna för att se dem i större format.





Idag är det måndag och då har "FANCY FANNY" öppet sin lilla outlet här i byn. Sist jag var där inhandlades angora-vantar och mössor. I love angora. När jag skulle betala låg dessa fina handskar på disken, 600 kr stod det på prislappen.
Åh va fina! sa jag. -Japp och det är vattensnokskinn det svarta där sa herr "Fanny" stolt.  Inte undra på att de var dyra, kommenterade jag. Tycker du att 50kr är dyrt???
Ha ha nej, det tyckte jag inte förståss...men jag kommer nog inte att ha råd att använda dem-så fina!










Ps. inatt blir det prinsesssömn igen-mannen ska sova i eget rum....stackarn...
 

Fy vad rädd jag var

 jag gömde mig.

Traumatisk natt med poliser och snarkare...

Inatt hade Axel en hemsk upplevelse som kanske sätter sina spår. Vi tar det från början. I vår familj finns en snarkare av rang det finns inte många som slår honom i detta. I en veckas tid har jag sovit i paradiset, snarkaren har nämligen varit sjuk och sovit i dotterns rum vilket i sin tur har inneburit att jag sovit ostört i 6 nätter!!
Inatt var mannen tillbaks i sin säng och efter femte gången jag vaknat la jag min kudde över huvudet.....

När Axel kom till våra sängar hittade han inte sin mamma, hon låg ju under kudden. Jag hörde att han frågade något och jag har en svag aning av att jag svarade - mmm.

Efter ca en timma vaknar jag av att Axel ligger nere vid mina knän och trycker. Jag lyfter försiktigt på täcket och han frågar piggt -Har han gått nu?
Vem? frågar jag
Polisen! svarar Axel.
Men axel det har inte varit någon polis här.
Jo, det har det och jag har legat och gömt mig under ditt täcke jättelänge nu.
-Jag är rädd mamma.

Men varför tror du att det har varit en polis här?
Jo för när jag klom till din säng så gömde du dig under kudden och då frågade jag dig om du gömde dig för polisen och då svarade du -Mmm!

Oj så tokigt det kan bli. Hela frukosten gick åt till att prata om vad poliser gör och inte...
Nu ska vi till förskolan och Fritids.

Ta vara på din dag/A

Tur att degen ska gräddas innan den äts !


Lisa kollar formen


Pepparkakshus, lera & grus...

Oj, oj, oj nu har det hänt! Fru Lööf har skaffat sig en blogg. Jag startar ofta nya små projekt men tröttnar ganska snart när jag känner att jag kan saken. Jag har prövat de allra flesta tekniker inom "pyssel-genren"  och känner allt som oftast en skaparlust.. så häng med tills jag tröttnar.
Välkomna!

Igår var det den dagen då jag & syster med barn (och ibland män) skulle ha den där mysiga dagen då man bakar och känner julstämning på riktigt. Vet inte om vi börjar bli senila men varje år när vi bokar upp denna dag i almanackan så LER vi och ser framemot "stöket". Varje år efter ca 2 timmar när någon har bränt sig och barnen inte gör som vi säger och minst en plåt blivit glömd i ugnen så ler vi INTE mer.

Första året (1995) när vi började traditionen inhandlades färdiga "hus-kit" på Ica, dessa dekorerades och blev inte alls så fina som vi hoppats på. Till slut lyckades jag tappa mitt och fick sopa upp de pyntade vrakdelarna från golvet. Det året skyllde jag på att jag var gravid.
Året därefter uppspelades samma scenario men denna gång var det syster som var gravid och alltså hennes tur att leta silverkulor och smarties på golvet.

Åren har gått vi har blivit klokare, fått fler barn och uppgraderat husen från färdiga  "hus-kit" a´la Ica till egengjorda mini hus efter ritning från känd inredningstidning.  

När vi ska boka bakdag och tittar i våra agendor kan man vissa år få ihop bakdag OCH tomtepromenad, ni hör ett koncept för en riktigt lyckad julstämningsdag.

I år var ett sådant turår. Den numer kända och välbesökta tomtepromenaden här i Hökerum är ett riktigt  gottebord med allt vad julen kan tänkas innehålla. Riktig tomte, (jo, han är auktoriserad och heter Roy!), lotterier, ett kik in i krubban hos Jesusbarnet och Pumba!....
Jo mitt i skogen målad på en spånskiva stod Pumba, vet inte vem som ligger bakom detta tilltag och hur i hela friden har man resonerat ?...Jul...hmm...krubban.....tomtar med godispåsar i skogen.......missionsförsamlingen får vara med på ett hörn........glögg och pepparkakor...och PUMBA!!

Ja en riktig god adventstid och en glad Pumba på er alla

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0