påskgodisI skolan pågår påskförberedelserna för fullt. Vi pysslar, pratar om seder och bruk och vi har haft besök från missionskyrkan för att styra upp den biten också.
Igår var vi inbjudna till svenska kyrkan på påskvandring. Som en sista upplevelse fick vi se den uppståndne Jesus vandra omkring på kyrkogården-jättespännande tyckte vi.
Innan det var dags att gå tillbaka fick barnen varsin godisstrut. Vi betsämde att man fick äta under högläsningen.

Marte läser och jag iakttar barnen en stund och ser en pojke ta upp en godis som är ganska stor, vit och mjuk. Nästan som ett ansikte. Jag ser att han studerar den länge och sen börjar han att försöka få kontakt med de andra barnen.
Marte fortsätter att läsa och under tiden har pojken fått kontakt med en flicka tvärsöver klassrummet.
Han pekar och viskar tydligt : -JESUS! KOLLA DETR ÄR EN JESUSGODIS! WOW!
har tiden hoppat ur led?

I kyrkan har vi grupper som under en månad var är ansvariga för städ och serveringar mm. Det är vår tur nu. 
I morse ställde vi klockan för att vara i god tid för att koka ägg och plocka fram frukostbuffe´.

-Är det inte ovanligt många bilar här? Det är ju nästan en timma kvar?

Lite smått avlånga i ansiktet klev vi rakt in i en färdigdukad frukost där gästerna redan hade tagit första varvet.

...det var inte första gången vi missat det här med tidsbytet. Är det inte lite väl ofta som man ska behöva komma ihåg detta?
Ett har jag iallafall lärt mig, jag vet vilket håll man ska vrida åt. Det finns ett knep. På våren tar man FRAM utemöblerna, på hösten flyttar man TILLBAKA dem till förrådet-smart!?

!derallu...derallu...llit moK

Hur uppstår en längtan? Var kommer behoven ifrån? Hur i hela friden kan man börja längta till Ullared? Jag börjar nästan bli rädd för mig själv. Vad ska jag göra där? spana på Morgan, Boris? Leta efter det ultimata klippet? Behöver jag plastpåsar?
Vet inte, men helt plötsligt en dag förra veckan började Ullaredssuget. Jag tror att de har börjat med såndär skum reklam som går direkt in i det undermedvetna "kom till Ullared....till Ullared...ditt livs klipp gör du i ULLARED"! Den spelas förmodligen upp baklänges samtidigt som Dressman och Ica-reklamen.

Idag på fm satt jag med datorn i knät surfade runt lite och ooops så halkade jag in på ullared.se. Där visades nypåfyllda lastpallar med påskgodis, parfymer, coola kallingar och annat smått och gott. I rutan under varje bild stod det " I butik idag men kanske inte i morgon"-. haha kul!

Jag blir allt lite lockad men jag måste bestämma mig för antingen
1. Åka till Ullared låta pengarna rulla.
eller
2. Låta bli att åka och spara pengarna till något vettigt.

svårt val!                                                               

Hjärnan säger:Stanna hemma! 
Plånboken säger: Spar pengarna!
Reklamens mystiska bakåtmantra säger: "kom till Ullared......Ullared...livet är roligare i Ullared...."

   Ulla..u..la...laaa..        Lady Gagas hyllning till Sveriges mecka?som små mössTänk vad sjåpig man kan bli. Vi behandlar de små liven som små bebisar. Jag erkänner att jag faktiskt kallar dem för "bebisarna". Inte bara det, jag behandlar katten som om det vore något slags "oss mödrar emellan". Häromdagen låg hon där, det bökades och stökades och så tittade hon på mig och jag fattade precis och kom ihåg den där känslan man kunde ha i början när det enda man gjorde var att amma, fastlåst i soffan.

Idag har de fått flytta upp i köket. Enligt vår privata kattexpert så är könsprognosen 3-1 till tjejerna.
Det börjar bli dags att namnge de små liven.
Malte är Johannas förslag. Mitt var Torbjörn det röstades bort. Jag lobbar också för lite flicknamn Doris, Sivan och Majsan.
Kanske, kanske får jag in något av dem på vallistan.
maoww, gäsp och godnatt/A

halvstabil
Jag vaknar till ett ljud som är obekant och bortglömt. Det blåser och regnet faller med tunga droppar mot plåttaket utanför sovrumsfönstret.
 

Jag har läst diverse böcker om självutveckling och gruppsykologi, teorier om beteenden osv. och ibland stöter man på texter om vilka personlighetstyper som finns. Jag har förstått mellan raderna att människor som låter sig påverkas av tex omgivningar och väder brukar betecknas som sådär halvstabila typer.
Jag vet inte om jag blir extra jättedeppig om det är grått ute men jag vet att jag blir glad av blå himmel och solsken.
Idag är jag stabil. Det är grått ute och jag har ont i ryggen men deppig? Nej inte ett dugg, bara glad att se så tydliga tecken på att det snart blir grönare ute.!


Sunshine!
4 kottar

Smulan har fött 4 små söta råttliknande ungar. 1 grå, 1 svart och 2 svartvita. så söta!
Det är väl att berika sina barns barndom att de får vara med om detta?!

Vecka 24 är de klara att flytta hemifrån, jättebra planerat eftersom vi bokat semester v 25.

Alla som vill ha en liten katt upp med handen.
Bilder kommer


halv familj

9 dagar är en kort tid men om ens son är på semester är 9 dagar väldigt lång tid. I morgon kommer han hem och har gjort en massa upplevelser på egen hand. Det känns lite konstigt men samtidigt så är det bara att vänja sig. Större blir dom.

Arvid vi längtar efter dig!!Mamma!

Badrummet fyllt till bredden med tjejgrejjer. Det luktar gott, det fnissas, spelas musik. Det är fix inför skutt. Tre tonåringar hetsar nerför trappan till den väntande bilen. Dörren öppnas, dörren stängs...dörren öppnas igen, någon ropar!

- Mamma! Ta inte på dig något konstigt när du kommer sen! Bara något helt vanligt!!!

...dörren stängs.

och här sitter jag nu som ett frågetecken, vilka är mina konstiga kläder och vilka är mina vanliga??? Jag tolkar det som att jag ska hålla mig på stolen längst bort i korridoren och inte synas och inte prata med någon, bara smälta in i väggen... 

Hur kan man skämmas över världens bästa mamma??? :)

best mom ever by bebejack.


Malmros!


Igår var det gratisbio med lärarförbundet. Tennistimmen fick stryka på foten men det här var lika kul-vilken härlig film.
Filmen lyftes ytterligare en nivå med en fantastisk berättarröst som gav krydda till varje sekvens.
"De två männen står i dörröppningen, de har ljusa kostymer de stirrar på..."
Wow tänkte vi, nytt grepp, mer ironi men det lyfter, lite jobbigt i längden kanske men ändå rätt sjysst-kul.
I pausen spreds ryktet från raden framför att det måste vara "blind-ljudspåret" som är på! Mobilerna togs fram ring ring till de som redan sett filmen-AJAJ! Det ska inte vara berättarröst. Så efter pausen fick vi se fortsättningen fast utan förtydligande. Tillbaka till nivå 1 alltså.
Jag ska hyra filmen och se den en gång till...med ljudspår på.

Det är lite kul det här med blindspår. Har någon som är blind faktiskt nytta av att någon berättar att ..."mannen går utför gräsmattan. Han har bar överkropp med tatuering på ryggen, långt svart hår och byxor av skinn. Runt midjan bär han nitbälten. "..... Det är ju en beskrivning, en bild av det som seende ser. Jag gissar att en blind har andra upplevelser av omvärlden och hur tolkas det? Jag måste kolla med någon som vet.

Jag rekommenderar också "Smala Sussie", samma fantastiske Malmros som regisserar och skriver manus och samma underbara skådisar och båda på den tokigaste dialekten i landet-värmländska.

(Nu vet jag att det sitter en Herr Fichtelius på Cronströmergatan i Bromma och skrattar högljutt för han tycker att min dialekt slår den värmländska med råge i kategorin tokfula dialekter, du har fel F ;)


Veckans filmtips!
Fram med chipsen..../A
ohjälpligt

Jonas Gardell

Jonas Gardell!

Åh, Herre Gud. Tisdagar 21.00.
Han uttrycker att han med studier kunnat bevisa att Gud inte finns men att han ohjälpligt fortsätter att tro.

Jag gillar det.
Vi kan inte stänga in Gud i mänskliga byggnader, mänskliga tankar-former, kulturer, tidsåldrar, strömningar on and on.....

Gud är mer.  Jag kan inte förklara hur och varför och med åren blir frågetecknen bara större.
Jag gör som Jonas.
Ohjälpligt....

svt play är ett tips

skutt
Mamma, du verkar ju se fram emot att vakta på skuttet!
-klart! Det ska bli jättekul!
-Du, hur kul tror du det är att sitta på en stol i en korridor en hel kväll ? För du tror väl inte att du kommer in på själva skuttet???

Ja vad tror jag egentligen? Man vet ju inte, att sitta på en stol i en korridor är ju inte värsta önskedrömmen för en fjortonåring men för en 38-åring är det så nära en fjortistripp man kan komma och den chansen missar man ju inte....


Rapport är att vänta.
Ni som har barn där och vill ha direktrapport kan sätta in 100kr på pgnr4061..... :)
imagination
När Axel tittade på bloggbilden med min ihopplockade vårkollektion så sa han att jag redan hade de kläderna, han kände igen alltihop. Tänk vad inrutad man är till och med när man får ett utbud på tusentals kläder mm. så väljer man det man brukar eller det man känner är "jag". Trygghetsval? eller bara "det här är jag bekväm i, jag gillar mig själv i det här"-val?

På en fest nyligen hittade jag en tjej med samma förhållande till skor och stövlar som jag har. Hon är psykolog och vi hade en massa tänkbara analyser på vårt förhållande till skor. Vår gemensamhet bestod i att vi suktade efter skor med klack, höga stövlar med klack och annat snyggt med klack. Vad är det som händer när man får en klack under hälen?? Man känner sig kvinnlig får ett annat perspektiv på livet??

Jag tycker det är vansinnigt snyggt men är absolut inte bekväm i det.

Jag utmanade mig själv med att tänka lite nytt, det här skulle också kunna vara jag! Skulle ni känna igen mig?


12 mars en röd dag

                           


Idag är det den 12 mars och 17 år sedan historiens minst romantiska förlovning ägde rum. Vi har tagit igen det sedan och idag firar vi på ett ungefär lika romantiskt sätt dvs. R är på firmafest och jag är hemma med två galna 6-åringar.

Men vi håller ihop och brukar konstatera att -"tänk vad bra vi har det!"


Inga jordgubbar och ingen bubbeldricka men popcorn och lite tv ska vi nog kunna få till... fast utan mannen då.Trevlig helg!vårgarderob 2010


Köpstopp råder men det hindrar ju inte att man leker med tanken och förbereder sig om det plötsligt skulle hävas.

Hoppas allt är bra med er där ute!


glad Michelingubbe

Så, nu känner jag mig lite gladare igen. Solen har bjudit upp till dans och vi passade på att göra några timmar i skidbacken. Axel åkte skidor och jag hoppade fram och tillbaka för att inte bli pååkt av någon från vårt grannland västerut. 
Jag är väldigt noga med att de som åker skidor ska ha hjälm men nästa gång jag bara ska stå och titta ska jag hyra en Michelindräkt för att känna mig säker.
På mindre än 20 minuter bevittnade jag minst 12 krascher i liften, 2 stycken bowlingåk-en grupp människor som faller som käglor pga att en skidåkare inte kan stanna-2 GÅNGER!
Ett barn som höll på att krocka med en tall. Alla ni som varit i Ulricehamn och åkt skidor vet att tallarna inte står i backen utan ca 40 meter nedanför backens slut!!
Hjälp!

men Axel hade kul och jag fick sol på näsan-toppen! och som vanligt glömde vi kameran.

                                          

funderingar

Jag vaknade sur och grinig, ville bara skaka av mig ansvarsoverallen för några kommande uppdrag som hänger över. Det blev inte bättre av att huset är långt ifrån rent. Sur, sur, sur. Jag hade en lång överläggning med mig  själv och frågan jag vände ut och in på var ,- finns det folk som med gott samvete bara struntar i att engagera sig i saker och sammanhang?

Jag är väl förmodligen född med en engagemangsgen, är alla det?

Är det egoisten i mig som bara vill ha mig för sig själv?

Räcker det med att man fixar kulgrejjer för barn på arbetstid eller måste jag även göra det på fritiden fast mina egna inte ens vill vara med på det man ordnar längre?

Vad vinner man på att ta hand om andras före att vara hemma och mysa med sina egna?
Att komma hem och vara trött på att fostra andras så att man knappt orkar dra upp riktlinjerna för sina egna?
Det finns ingen som kräver att man gör det men har man en gång börjat är det svårt att nästla sig ur.Det finns så många skräpjobb man kan tjäna grova pengar på men att ta hand om det viktigaste vi har, att hjälpa till att forma en bättre värld med goda, ansvarsfulla människor som ska ha hand om morgondagens samhälle det blir man inte rik på. Nu för tiden får vi tinnitus och blåmärken som bonus.

MEN!! Jag tycker om mitt jobb tycker bara det borde värdesättas lite mer. Ingångslönerna för jobb som inte kräver mer än gymnasiekompetens är snart ifatt våra.


Jag beundrar folk som engagerar sig i föreningslivet men det hade varit kul att läsa forskning om det i långa loppet gör ngn skillnad för mänskligheten/samhället?
Vad tror du?

Det är inte ofta ni får gnällglimtar men här kom visst en.....
Imorgon när jag vaknar är jag nog lite gladare och en stolt föreningsmänniska med ork över till familjen. Hoppas, hoppas och hoppas att det finns lite städlust också.


Natti.

Imorgon hoppas jag att jag får en färsk rapport om hur långt våren kommit på Badstrandsvägen 3 i Hörvik. Längtar att sitta i solhörnet med stugkaffe i muggen.


The sun always shine over the rainbow and Hörvik.
Kiviks strand inte riktigt lika fin som vår :)

  en vanlig dag på jobbet

Hej! Det är Johanna, är min mamma där?
-Nej hon leker kurragömma . Kan du vänta lite hon är inte hittad än.                                             
tisdagsglimt

                        bild
Jag värmde fisksoppa och hällde upp i tallriken, öppnade kökslådan i jakten på lite bröd. Jag kom på mig själv med att le......åt att jag tycker det är mysigt att det finns knäckebröd som ser ut som hjärtan.

Tänk att så lite kan förgylla en tisdagskväll i mars, då är man väl inte bortskämd?Nu ska jag njuta lite till för snart börjar bygglov. Jag gillar Mias stil, Willys humor och Matte- det är väl ok att ge ögat ett kalas då och då ?! :)RSS 2.0