Friskussemester
På toppen av berget ni ser på bilden nedanför. 

På väg uppför fjället fick jag (vi) mitt livs bästa komplimang.
Åh var det ni som cyklade hit!-FRISKUSAR!
Ingen har någonsin kallat mig friskus förut, de sista metrarna upp till toppen av Mittåkläppen gick lätt med de orden i hjärtat.  (Det har aldrig funnits skäl att kalla mig friskus förut heller för den delen)

Efter tre dagar av mountainbikecykling, fjällvandring och topbestigningar är jag så nöjd med min prestation.

Jag är en FRISKUS!! ....Christina också!
...som ska vila i ett tag nu :)


Gubbarna är ju redan så vältränade så de räknas bara som halvfriskusar;)Fikapaus i snöglopp.Dag 1: Mtbtur 3 timmar. Över stock och sten genom pölar, uppför backar och härlig utförskörning.
           Bestigning av Funäsdalsberget.

Dag 2: Fjällvandring utmed Ljusnan, blöt snögloppsvandring på 4 timmar. Fäbodvallar, vattenfall och blöta !!! skor.

Dag 3: Cykling till foten av Mittåkläppen, vandring till toppen och ner förstås och cykling tillbaks till Bruksvallarna.


Nu är det inte meningen att ni ska vara imponerade, ovanstående uppgifter är enbart till för att jag ska kunna surfa in här och läsa om och om igen att jag verkligen har varit med om detta.Funäsdalen är toppen både vinter och höst...men åååhhh vad det rycker i bena när jag ser att det ligger snö på toppen. VILL ÅKA SKIDOR!!! och fort ska det gå, eller hur Marinette? :)
djupa funderingar om årets växlingar

Sitter vid frukostbordet med min kopp fylld av rykande kaffe morgontidningen är läst och jag ska strax ta mig runt i huset på en liten röjarturne´. 
Himlen är blå och natten har varit kall. Utanför fönstret börjar grannens lönn förvandlas till ett murrigt färghav och mina japanska vita anemoner blommar förhoppningsvis några dagar till.
Vemodigt och vackert är det när hösten drar in.

Jag har alltid, fram tills nu, haft hösten som min favoritårstid. Höga klara dagar som sprakar i färg och solen som fortfarande kan ge lite värme.  Det är något visst med att ta på sig snygga höstkläder, stövlar och byxor -påklätt-välklätt. Det har passat min personlighet att få dra på ett snyggt skal ovanpå kroppen. Kanske det handlar om att få dölja skavanker och sitt inre. Att få gömma sig lite.

Våren har varit skrämmande med sitt kalla ljus och sin nakenhet. Avslöjande på något vis.

På senare år har jag vänt på steken och börjat uppskatta det nya som kommer med våren. Tecken på nytt liv och nya chanser för det som varit dött och borta.

Eller så är det helt enkelt så att ju längre den här resan pågår så ser man att det finns fler nyanser av allt. Hösten är vacker och vemodig, våren är naken, skrämmande och fantastisk och spektrat blir bredare och bredare för var dag som går.
Insikter och utveckling är ju ett pågående projekt som aldrig tar slut men som ger oss den upplysningen att det finns fler och fler saker att vara tacksam för.


Life is a rollercoaster just gotta ride it....

eller också kan man åka volvo..spelar ingen roll ;)

Ta nu och styr upp era liv och hoppa ut i vardagen med spänning och förväntning och gör något vettigt av den här vanliga måndagen.

LOVE/A


Recept för en skön höst:

 
 och så kan man åka på kortsemester med någon man tycker om......
japp så får det bli!


 

det optimala fyndet

Folk står bakom ett snöre och köar, klockan slår 9, repet faller och jakten börjar. Folk rusar in börjar rota och vända på överblivna och kasserade prylar. Det lyser i ögonen. Det är märkligt att vi alla har olika tycke och smak. Det jag tycker är fint och framhåller som rena fyndet är skräp för någon annan. Vid prismärkningen igår var det så tydligt att vi värderar så olika. Någon hävdade med bestämdhet att blått porslin är modernt nu (...jaha?!?) en annan att terracottasaker verka funka, någon tyckte att en viss lampa var fin och ville sälja den för 200.

Ja, vem som har rätt det vet man inte. Min indikator för vad som är fint och rätt fynd just nu är ju en massa intryck från inredningstidningar men av de som var på loppis idag var det inte många som var uppdaterade från det hållet. OCH tur är väl det, att vi är olika menar jag och att vi jagar olika saker.

Lite läskigt på ett sätt att man är så lättpåverkad av vad som är snyggt och inne "just nu" bara för att man kikat i lite snygga tidningar.

Hade jag inte lagt band på mig hade jag kommit hem med tre prickiga pappboxar från 50-talet, ett bordsunderrede i svart järn som man kunde gjort en golvljusstake av, två avlånga näverkorgar, fina knappar och band, en stor svart trälåda med metallbeslag och två stora svarta metall-lampskärmar och 5 st glada trädgårdstomtar/dvärgar ca 20 cm höga (hade varit störtcoola på en vit stram hylla). Två uppstoppade rovfåglar hade också vart fräckt att placera någonstans.

Varje gång vi har loppis tittar jag runt och funderar på vilka härliga miljöer man skulle kunna få ihop av olika saker man hittar.


 


Det bästa av allt är ändå att gå hem utan en massa skräp, duscha och fräscha till sig.
Gammalt skräp är för det mesta inget annat än just skräp och jakten på fyndet- den kortvariga lyckan kan jag vara utan.


vitt på tapeten ?

Jag älskar tapeter. Jag kan bli lyriskt förälskad i vackra mönster och färger. I senaste Residence fanns en fantastiks bild på en tapet från Zoffany. Jag vill egentligen ha tapeter med mönster överallt i huset men det som händer här hemma är att den ena tapeten efter den andra målas över med vit färg. ????
I vårt sovrum har vi en randig tapet men eftersom den inte passar så bra till mina fina afswedalalakan så blir det till att måla över den med.

En dag när jag har massa pengar på ett konto avsatt till renovering då blir det tapeter igen.
RSS 2.0