nedräkningen har börjat

Översikt av Side

ett brev till..

NEW!! Captain
Väntas ikväll denna gången från Line of Oslo.
Almanackan full, lite tid över till blogg och sånt. Håll ut! Snart lugnar det ner sig...tror jag :)
Tröjan finns på  Alfons summershop på Smögenbryggan.

bilsuv

Det kom ett brev i brevlådan. Det måste varit ett express för det kom i söndags. Jag är tagen på bar gärning. Nu håller jag tummarna för att privatspanarna inte ska ange mig för konstapeln. Förresten måste ju de små deckarna i följebilen kört minst lika fort hur kan de annars veta??
så här är det

Sexåringen tittar på tv det är en pappa och en son som är döva och pratar teckenspråk med varann.
Är både pappan och Elias döva? frågade jag.
-Mamma, de är inte hörselskadade dom är tecknade.....  :)
´
Dagens tävling!
Musse pratar teckenspråk men exakt v a d är det han försöker säga?

nordpolen gomorron

Frosty the snowman glömde att packa ihop och ge sig av, jag måste påminna honom om att det behöver bli lite varmt snart.

Men om vi leker att det är semester några dagar så kanske sommarkänslan infinner sig. Jag tar med mig dunjacka och mössa och drar söderut. Kanske,kanske så får vi lite sol på näsan...hoppas hoppas.


Hoppas att tåååsken nappar och skulle den inte göra det så är det ingen katastrof så länge bakdörren till fiskfabriken är öppen.

Tååskfiske 2009
goa vänner

Förra söndagens utflykt gick till Mollösund och Göteborg. Familjen Rohdén denna påhittiga skara är duktiga på att dra med oss ut på diverse strapatser. Med kaffe och mackor i ryggsäcken och kamera på magen strosade vi runt som riktiga turister

 

 

 

 

Idag var det dags för nästa utflykt den gick till skidbacken.

Tre gånger upp och ned för skidbacken, jag vet att detta inte är en imponerande siffra men det är fullt tillräckligt för mina ben.

 

Depåstopp med korvgrillning.

 En topphelg att lägga till handlingarna.

 

 

 


unik eller kopia..det är frågan

Vi var i Göteborg förra helgen och satt på en bänk i solen och gjorde iakttagelser. Vi spanade stilar. Vi hade två lägen det var "enligt mall" och "utanför mall". De som håller sig utanför mallen tittar man ju lite extra på för jag tycker om när människor är sig själva.

Att klä sig i udda kläder och uttrycka sin stil är ju i och för sig en mall i mallen men de vågar sticka ut och det tycker jag är modigt. Modig och klok är två eftersträvansvärda ord jag gärna skulle vilja ha med i ett cv.
Vi är ju sådana vi människor, flockdjur. Vi hittar förebilder kopierar stilen, dekorerar våra hem efter den och köper våra kläder så att vi ska passa in. Hur mycket vi än hävdar att jag minsann inte följer någon stil så är vi ju väldigt lättpåverkade.

Jag beundrar människor som gör sin grej, letar i sitt inre efter sitt eget uttryck, det kan gälla allt i från designers, författare och konstnärer till inredare, klädskapare och bloggare. Ja, till och med bloggare!
Det är jätteroligt att läsa bloggar där man ser människan bakom orden. De som har hittat sin stil och uttrycker den i ord och bild.

Vi har ju alla våra förebilder, hur starka vi än är inombords men att härma någon annans stil, att klä sig enligt mallen, att kopiera en inredningsstil gör ju oss knappast till någon annan än den vi innerst inne är.

Att kopiera och att inspireras var går gränsen?

Nej, fram för alla som vill vara orginal. Tänk vilken färgrikedom det skulle bli i vardagen om alla unika människor vågade vara sig själva och tänk vilket spektra det skulle bli på nätet om alla bloggare bloggade utifrån sig själva istället för att snegla och kopiera andra.


Man är den man är, man kan förändras men bara utifrån den man är och de förutsättningar man äger men man kan aldrig bli som sina förebilder-det var inte meningen...

Använd gärna mall men kom ihåg att du är ett unikt orginal!

söndagens gammelugglefunderingar...direkt från pinnen.Funderar just på om Odd birds behöver en gammeluggla, jag kanske skulle höra av mig ;)...

A

barn till salu

Inte mina men Smulans. 
Egentligen  kostar de tusenmiljardermiljonermassasiffror säger kattens ägare men vi kan för enkelhetens skull säga 150 kr.
Bonus utgår till de som kan förmedla en värdig köpare. (värdig i detta fall-trevlig, glad och kattvänlig person)
Levereras from.v23.
Kom och gosa kläm och välj :)


Doris, Malte, Svea och Ettan (som i snuset).


frukostdrömmar

Idag kom det ingen UT (Ulricehamns tidning) så jag grep tag i en bunt tidningar att läsa till frukostkaffet. Jag fick fram en Residence från 2007 och leendet sprack upp. Just den har jag sparat för att den innehåller ett fantastiskt reportage om en övergiven, pestsmittad bergsby. Svensken Daniel Kihlgren köpte hela rasket och har satt sin prägel på byn och gjort om delar av den till hotell och restauranger.

Detta är mitt topp ett på min reseönskelista. Bläddra och njut.

http://www.sextantio.it/pdf/albergo_diffuso.pdf

   
 
Vilka ska med?RSS 2.0