Raggartruckar och frusna grodor

Tänk vilka olika perspektiv på livet man kan ha. Idag när vi var ute på promenad i det underbara vintervädret så var vi bara tvungna att stanna till på olika viktiga platser. Första anhalt var stranden. Där fanns resterna av gårdagens fyrverkerier spännande små färgglada kartonger och pappersbitar, rullar och sånt som gick att vända och vrida på. De lite större killarna tog sikte på gungorna och tjejerna som envist inte skulle ha på sig varma kläder stod och småhoppade i väntan på de små.
Nästa anhalt var hamnen för där står de jättespännande "raggartruckarna".  Storkillarna spanade in isfläckar att kana på och tjejerna fortsatte att huttra men snygga var de i sina tunna jackor och gympadojjor.
Tredje stoppet blev vid en liten grusväg där Maja fick syn på något hon tyckte liknade en frusen groda. Grabbsen sprang upp på ett berg och snyggbrudarna som nu var stela av kyla meddelade att de tänker gå hem.

Alla fick ialla fall en härligt blå himmel och lite frisk luft i lungorna.



                     


Veckan i stugan har varit avslappnad, lugn och skön. Vi har sovit gott och ätit gott och skrattat gott också.

       
       

Tunnbad och stjärnskådning


           
Promenad på Listers huvud.


 
Stora charmtrollspriset vann Maja med alla sina goa -sa` ja mä fakkis pappa!
(ska jag också göra faktiskt!)



Nyårsaftonen inleddes med frukost och sedan promenad till klipporna där drack vi kaffe och hade mysigt.
Därefter följde en stund av middagssömn för de trötta och kort-spel för de pigga. De större barnen förberedde lite lekar och aktiviteter till kvällen.

Sedan var det dags att ta på sig den lilla svarta och smoking-NOT! no no nästan det bästa med att fira långt hemifrån och i en stuga är att det är helt OK att behålla raggsockor och foppatofflorna på så då gjorde vi det. Papporna snyggade till sig med varsin ren t-shirt och mammorna tog på sig varsin tunika. Inga klackar och inget glitter!
När maten var uppäten drog aktiviteterna igång. Först ut var Malin och Johanna med en SVÅR frågesport. Vad heter flygplan på finska??


  Frågesportfixare och efterrättsmakare.

Arvid och Lukas hade bestämt att vi skulle leka "maffia". Vi vuxna har nog inte klurat ut vad den går ut på riktigt...hela staden sover....sheriffen vaknar....läkaren vaknar..... hela staden vaknar. Berättaren - det har skett ett mord inatt Annika Lööf är mördad. Sedan skulle vi ljuga och hitta på och rösta på vem som var mördaren. Ja ja kul var det och skrattade gjorde vi.

Lite senare i väntan på raketskjutning så hann vi med den obligatoriska 4-man i soffan.

Det var inte bara vi som hade raketer eller rättare sagt vi hade inte behövt lägga ut onödiga hundralappar på fyrverkerier det fanns det andra som gjort.
Göta Petter vad de sköt!
Dessutom ser man ju både Mörrum och Karlshamn rätt över havet så gissa om vi såg pang pang så det räckte.

Nyårsafton 2008 var också Herr & Fru Lööfs 15-åriga bröllpsdag. För denna speciella dag hade vi tagit med en flaska fin champagne. Maria och Fredrik om ni läser detta så var det Bollinger och den blev inte ens öppnad..vi spar den lite till....den är ju så himla fin.....och dyr...../a






Kommentarer
Postat av: Carina som bor i din syrras gamla hus:)

Hej!

Länkade in här från Karolinas blogg, vilken fin blogg du har! Jättekul läsning, jag kommer titta in här ofta! God fortsättning och kram, Carina

2009-01-03 @ 13:21:06
Postat av: annika

Vad kul att du gav dig till känna! God fortsättning på dig också. Hoppas att ni trivs i huset det är ju ett riktigt fint och härligt ställe:)

Föresten hur var Kina 2?/annika

2009-01-04 @ 21:56:47
Postat av: Anonym

Familjen Norén tackar för otroligt sköna dagar.

2009-01-08 @ 19:57:07
Postat av: Noréns

Familjen Norén tackar för otroligt sköna dagar.

2009-01-08 @ 20:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0