religiös cirkusknockoutNär jag var liten tog min mamma och pappa med mig på tältmöten. Det var nästan som cirkus. Stort tält och sågspån på golvet. Mycket folk och musik men inga popcorn.
Jag har inte varit på tältmöte de senaste 20 åren men tyckte att det var dags att ge mina barn en annorlunda upplevelse. Vi hoppade in i bilen alla fem och mötte upp 4 Rohdén för vidare färd till Vårgårda där själva cirkusen skulle utspelas.

Jag höll tummarna hela vägen att detta inte skulle bli en familjeflopp.

Jag hade inte ens behövt hålla tummarna i närheten av varandra.

Scenen intas av en liten barba-liknande-markooliolik man i hitlerjugendbackslick. För korta gabardinbyxor, barfota i vita tygskor, brun lamullströja, vit skjorta, grön fluga och ett par präktigt stora glasögon....hjälp! Barnen kommer inte vara helt överens med mig om att detta var en finfin ide´.

1,2,3,4...musiken räknas in och sedan drar ett GRYMT GUNG igång. Soul med sväng och ös som ger oss alla leenden på läpparna och sväng i benen. 

Samuel Ljungblahd är namnet att lägga på minnet gott folk. 

Religiös upplevelse kan man få på en fotbollsmatch eller på stora konserter men när budskapet är rakt och utan krusiduller då blir upplevelsen en religiös knock out.
Alla nöjda och glada! ...tur för utflyktssamordnaren.And now it´s timte to:

nattinatt

Christina den fina

Jag har världens bästa promenadkompis. Vi motionerar inta bara våra kroppar utan ger våra själar en rejäl omgång också. Vi avhandlar det mesta både glädje och bekymmer.

Christina är en av mina stora idoler. Hon har ALLTID godsaker i frysen, alltid massa gott i kylen, har världens koll på almanackan (lite av denna punkt tackar vi hennes man för). Nästan alltid nystädat. Ordning och reda.
Christina har ett av de största hjärtan jag mött, alltid uppmuntrande och lätt får hon sura ungar att dra på mungiporna.

Ni hör hon är helt enkelt en väldigt fin människa.

...och så gör hon så fina saker. Glömde säga att hon stickar krångliga mönstertröjor samtidigt som hon tittar på TV. Hon har tre hjärnhalvor och behöver inte ens luta sig :)

Eftersom denna blogg börjar urarta till en ren reklam-blogg så varsågod här kommer lite till.

Christina säljer sina grejor på "Le & Landa" I Dalsjöfors hos Drängstugans Antiklada i Tibro.
Hon säljer givetvis hemma också.

(Veronica kritisera inte det ojämna ljuset! :) vi lyckades bättre på andra kort men jag har dem inte här)

liten söt historia och bara en halva?

William 8 år:
Fröken vet du varför männen lägger huvudet på sne´när de ska tänka?
Jo, för att de båda hjärnhalvorna ska komma i kontakt med varandra.

:)
Tror faktiskt att jag ska se om det fungerar lika bra för oss kvinnor det hade varit praktiskt i många sammanhang..........................................................................storyn fortsätter efter 3 timmar:Efter detta inlägget åkte jag till Hössna för att hämta lite fotbollskillar. Där förbereder jag min handlarlista och börjar fundera på min plånbok...min plånbok???
Just det, jag ställde all packning och jobbväska innanför dörren på skolan för att plocka upp den med bilen....där skulle jag lutat lite på huvet för jag glömde att stanna och packa in i bilen.

Jag lutar jättemycket på huvet och kommer på den geniala ide´n att köra hem en av grabbarna och samtidigt hämta väskan på jobbet och sen åka till stan igen.

När jag och sonen hamnar på ica och ska ta scannern så öppnar jag plånboken och munnen samtidigt, tomt, tomt, tomt INGA KORT!!!
Jag lutar jättemycket men trots detta lyckas mina två halvor inte få kontakt-Var är mina kort!
I samma sekund som min son inte öser beröm över mig och inte tycker att jag är hans smartaste mamma kommer min räddare i nöden: kollegan Pia!
Frukosten räddad.

Jag har bokat tid hos hjärnkirurgen, jag måste verkligen få veta på allvar det jag länge anat-bara en halva???

kreativa input igen

För tio år sedan åkte vi till Köpenhamn för att njuta av Tage Andersens butik. I söndags packade vi fikakorgen och gjorde en tur till Bottnaryd och Tages utställning där. Han har ett fantastiskt uttryck i det han gör.
Väldigt mycket Danmark fast här-var Helenas kommentar. Precis! och lite Frankrike och kanske Italien också.

Gubbarna gick mest omkring och tittade på den, enligt dem, hutlöst dyra konsten. Det ena skrattanfallet efter det andra över krumelurlysrör och klabbtavlor för femsiffriga belopp.

En alldeles utmärkt söndagsutflykt med gott fika nerstoppat i korgen.


      


laddad för skolstart

Vi har en liten tradition det är att bli fotograferad den dagen man börjar skolan. Även de stora ställde upp piffade och klara för att hoppa på bussen. Johanna var noga med att lillebror skulle vara välklädd och enligt storasysters anvisningar fick han rätta till och vika upp byxorna innan de kunde gå. Jag får väl ha lite koll så hon inte kör slut på honom.
Det är så svårt att fatta att min små korvar är så här STORA!

Här kommer den lille korven uppställd och klar med ärvd skolväska laddad med ett äpple.


brynjor & ballonger
Jag har ett minne av en butik i stan där man kunde gå och fnissa åt gamla långkalsonger och brynjor. Jag minns att vi var och handlade pyjamas till min farfar och att de i flera år skyltade med blå, gröna och orangea fiberpälsar,
Jag minns att det var jättetrångt och att det knappt gick att gå mellan alla klädsnurror. Hade det inte varit så fullt av kläder och kartonger hade man troligtvis sett vilken fantastisk lokal man var i.

Tjejerna Ulrika och Linda har upptäckt den lilla skatt som låg gömd/glömd i centrala Ulricehamn och nu låter de sina män fixa och greja så att de kan öppna kläd och kalasbutik i mitten på september. De driver också teaterskola och ska ha sina övningar i en del av butiken. Har jag fattat rätt så kommer det finnas lite enklare fika serverat på "Leilaporslin" också.

Visst önskar vi dem lycka till!


Jag har anmält mig som frivillig prao, ni vet de dagar jag börjar kl ett.

vackra saker


Det är spännande saker på gång. Vackra saker kan man som sagt inte få nog av.
Snart smäller det för de finaste lakan Sverige sett.....

trendenser.se står det att de är först med att blogga om dessa men hopp-hopp-hopp! sakta i backarna jag vet vem som var först!!! haha :)

Känner ni igen det här?
Jag kommenterade inte, det det räcker att ni vet.

Idag fick jag en liten present av min gulliga kollega Ulrika som snart öppnar en annorlunda butik i Ulricehamn (googla busaåkalasa) hon vet att ett besök på Formex står ganska högt på min önskelista, jag fick iallafall ett nyckelband med loggan på som jag kan hålla och dra i och drömma vidare.

Frossa i saker på en inredningsmässa...usch så världsligt...men fy bubblan vad kul det skulle va. Någon som hänger på nästa gång?
 
pirriga dagar

Johorå!
Nu finns det där igen, löftet om att hoppa upp tidigt på mornarna, att vara ordningsam och duktig. Att- göra- listan med små rutor att kryssa i när det är klart ligger på köksbänken.

Ambitionen att vara duktig är hög!!!
 ...den blir snart lägre så det gäller att få så mycket gjort som möjligt innan karaktären rasar.

Jag kommer börja jobba kl 13 tre dagar i veckan så min första ambition är att ta ett rum i taget med början i källaren och göra ett superstäd och ett jätteröj. Det ska bli mycket intressant att se hur långt jag kommer innan jag börjar ge mig själv bortförklaringar varför jag just idag kan hoppa över det som står på listan.

Giltiga skäl är att någon behöver mig till ett intressant och roligt jobb eller att Christina behöver en motionskompis.
När jag är färdig med röjet är det fritt fram att ringa och boka mig för diverse uppdrag och jobb!
Det är kanske här det stora äventyret börjar?!
vem vet...

Det går även komma med små förslag på sysselsättning direkt här på bloggen.
Göta Petter vad spännande detta kan bli.I morgon blir det en annan spännande dag. Arvid fyller 13, Axel börjar ettan och leveransen av möblerna kommer till den nyrenoverade kyrkan med den fina Bolonmattan på plats.

Det är Missionskyrkan och Armani som vet vad som gäller! ;)
Jag skickar bild Nina!Ettakluddare med storasyster. Är man skolmogen om tänderna inte räcker ner? Hur var det nu man mätte det?Två sjuakluddare varav han till vänster är  födelsedagsbarnet.
Coolingen till höger är en grym golfare som ska bjuda mig på massa roligheter när han blir rik som ett troll och vunnit US-masters. Ok Albert?
Jag har ju fixat massor av köttfärssås med potatis och lingon till dig...

husmodersföreningens sommarutflykt

...gick i år till Olofsbo och Halmstad. Succe´!  Toppensällskap, god mat och mycket prat det är ungefär det enda som behövs. Tack Kicki! :)


Sårbarhet berör. Att stå på scen och vara vingklippt av en hjärntumör, visa sig skör och ändå ge allt till en kokande publik det är tufft.
Tummen upp för Marie Fredriksson.


 

Tummen åker upp även för det lilla fina extranumret vi fick av Gyllene tider :)Konstigt att pojkarna som stod på scen inte alls såg ut så här längre, vad är det som händer????


jonssonsvensson

I min sommarstad Sölvesborg finns det två kvinnor som är grymt dåliga på att göra reklam för sig. De gömmer sig längst in i ett hörn på en innergård. De syns knappt. De har funnits i sin gömma i snart 3 år.

I väntan på en pizza så tog jag med Bettan in på en galleri/butik jag tycker om och innan vi skulle gå ut så tipsade kvinnan i butiken oss om det lilla keramikgalleriet i hörnet.

Jag blev stum, hänförd, "gick igång", min hjärna började möblera och tapetsera och placera alla dessa fantastiska föremål på olika ställen.

Sen blev jag alldeles yr! ....det var utförsäljning, halva priset-flyttrea. Jag ville så gärna ta med mig en hel låda med fyrkantigt-krokiga ljusstakar, fat, hundtavlor, hus-ALLT!

det blev till slut en kakelplatta med ett upphöjt kvinnoansikte.

Jag måste tillbaka!
Vilka kvinnor! Blyga i sin framtoning men med konst som skulle smasha rakt in i vilket stort galleri som helst.
Jag är så imponerad av människor som hittar unika uttryck i sin kreativitet. HEJA!

   

  

           

Kika mer på www.jonssonsvensson.se  Batteriet på grönt

Vilken sommar!
Varm och go och som vanligt lite kortare än förra årets (?) eller visst?
Idag kom vi hem med bilen full av packning och hjärtat fullt av minnen och det är det som gör att batteriet står på grönt.
Tror faktiskt att det var lite överladdat för efter uppackning och postgenomgång hann jag bara nosa på en alldeles färsk inredningstidning innan jag hoppade upp på vinden och sedan snabbt ned i källaren, hojta på R och en kvart senare....VOILA!
En ny hyllbänk i köket!
Vill bara tillägga att i den kvarten ingick även blomplockningen.
Ny termin, nya löften om ordning och reda i almanackan och framförallt- NYA ÄVENTYR!

RSS 2.0