Årliga traditioner

Jag har en tradition. Varje år inför första advent går jag i skogen och letar mossa och lummer för att ha till adventspyntet. I år hade jag siktat in mig på att göra en mosskrans a´la Martha Stewart.
Jag har alltid stora planer och ibland lyckas jag, I år fick jag inte riktigt till det men kransen blev bra. Däremot kändes det väl lyxigt att ha kuddmossa på hela kransen, även om jag har ett litet smultronställe att ta av, så det fick bli mossa av snarlik karaktär.
Ibland tror jag att floristyrket ligger i en låda i min framtid och väntar men det räcker faktiskt med att pyssla en lördagförmiddag så är jag nöjd för ett tag framöver.








Robban har också en adventstradition den infaller dock lite senare. Varje år i ca februari slänger han bort gammal mossa och förtorkad, spretig lummer som ligger och stökar i garaget. Jag har gjort det lite enklare för honom i år. Jag tog med mig praktiska stapelbara lådor till skogen så var sak fick sin plats redan från början. Förhoppningsvis blir det inte riktigt så stökigt i garaget...



Axel i kuddmosseland.



Det går jättebra att göra mosskransar i nattlinne, kanske blir de rentav som bäst då.

Efter kransen hade jag bestämt mig för att hänga upp stjärnorna. Jag hade också bestämt mig för att INTE putsa fönstren där de skulle hänga. För i detta land spelar det ingen roll om fönstrena är gråa i november. Just när lamporna var bytta och stjärnorna på väg upp vad händer då!!!?
Jo solen kommer fram! 
ATTANS!
Jag resonerade logiskt med mig själv och kom fram till att rent statistiskt borde solen inte lysa mer än ca 20 minuter till och väntar jag lika länge med att hänga upp ..ja ni vet... så behöver jag inte fundera på puts mer.
Smidigt.
Det värsta är att jag skjuter upp problemet. I Februari lagom tills när R rensar garaget får jag nog boka en fönsterputsare.


I morgon är det första advent!
God Natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0